REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaspersky Lab“ surengtoje tarptautinėje studentų konferencijoje „CyberSecurity for the Next Generation“ geriausi bendrovės analitikai ir žinomų pasaulio universitetų mokslininkai išrinko geriausius studentų darbus IT saugumo srityje. Paskutinis jau septintą kartą vykstančios konferencijos etapas baigėsi Stokholme.

REKLAMA
REKLAMA

12 studentų, anksčiau nugalėjusių keturiuose regioniniuose turuose, iš 8 šalių pateikė savo darbus ekspertų komisijai. Studentai ne tik gynėsi projektus, bet ir galėjo klausytis ekspertų pranešimų apie aktualias kenkėjiškos programinės įrangos ir jos analizės metodų plėtros tendencijas, kompleksinių užduočių sprendimo realiuoju laiku technikas, praktinius antivirusinių analitikų darbo aspektus.

REKLAMA

Studentai savo pranešimuose dėmesį skyrė kibernetinio saugumo problemoms, jų sprendimo detalėms, mobiliųjų įrenginių saugumo užtikrinimo, programinės įrangos pažeidžiamų vietų neutralizavimo būdams, DdoS atakų atpažinimo technikoms ir šifravimo bei slaptažodžių taikymo informacijai apsaugoti galimybėms.

Kiekvienas darbas buvo pristatomas trimis būdais: trumpu pristatymu, kurio pagrindinė užduotis – atkreipti dėmesį į problemą ir jos sprendimo technologijas, vėliau vaizdo įrašu, atskleidžiančiu potencialią nagrinėjamos grėsmės įtaką ateityje, ir galiausiai plakatu apie nagrinėjamą problemą ir jos sprendimo būdus. Po pristatymų serijos vertinimo komosija nugalėtoju paskelbė Mauricio Abbą iš Aukštosios inžinerijos mokyklos EURECOM (Prancūzija) už nuodugnų naujos kartos „honeypot” spąstų ir kenkėjų elgesio tinkle tyrimą. Tarp vaizdo įrašų autorių geriausias tapo Davidas Koržinski iš Londono universiteto „Royal Holloway“ – šis studentas pristatė savo kibernetinio saugumo grėsmių viziją 2020 m. Tarp plakatų autorių pergalė atiteko Artiomui Šumilovui, Maskvos Baumano valstybinio technikos universiteto studentui. Visi nugalėtojai apdovanoti piniginiais prizais ir vertingomis dovanomis, kurios padės jiems tolesniuose tyrimuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Smagu, kad yra galimybių ne tik pristatyti savo idėjas, bet ir gauti naujos aktualios informacijos IT saugumo tema iš pirmų lūpų. Viena dirbti savarankiškai ir visai kas kita klausytis visos antivirusų ekspertų komandos pranešimų – tai labai vertinga patirtis“, – įspūdžiais dalijosi Artiomas Šumilovas.

Taip pat buvo surengtas komandinis kibernetinis žaidimas ir kibernetinė viktorina – abiejuose nugalėjo komanda, kurioje rungėsi Sergejus Špakas (Tautinis atominio tyrimo universitetas MIFI), Armando Miraglia (Amsterdamo laisvasis universitetas) ir Venjuanas Li (Honkongo miesto universitetas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„IT vystosi žaibišku greičiu, kartu auga ir kibernetinių grėsmių mastas, – teigia Eugenijus Kasperskis, „Kaspersky Lab“ generalinis direktorius. – Valstybės aktyviai kuria ir diegia modernius kibernetinio šnipinėjimo instrumentus ir kibernetinius ginklus, kurie gali būti pražūtingi. Kibernetinis terorizmas iš mokslinės fantastikos virto labai realia grėsme. Mūsų užduotis – apsaugoti vartotojus nuo bet kokių kibernetinių atakų. Tikslas – padaryti internetą saugų visiems žmonėms. Jau dabar reikia galvoti apie ateitį ir investuoti į ateinančių kartų IT saugumo srities specialistų rengimą. Todėl mes ir rengiame panašias konferencijas. Buvo smagu matyti tiek daug talentingų jaunų žmonių vienoje vietoje. Sveikinu nugalėtojus! Tiksliau, visus dalyvius – pralaimėjusių čia nėra.“

„Kaspersky Lab“ konferenciją „CyberSecurity for the Next Generation“ kasmet rengia nuo 2007 m., siekdama suvienyti informacijos apsaugos srities profesionalus, atskleisti jaunų kūrėjų potencialą ir nukreipti talentingą jaunimą kovoti su kompiuterinėmis grėsmėmis. Konferencija yra tarptautinė. Iš pradžių rengiami keturi regioniniai turai Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Ramiojo vandenyno regiono šalyse, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje, Rusijoje ir kitose šalyse. O finaliniame ture išaiškinami geriausių projektų autoriai. Išsamiai apie konferenciją – www.kaspersky.com/educational-events ir www.facebook.com/KasperskyStudentConference.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų