REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos atvirame kartingo čempionate kovas pradėjo ir vienas lietuvis – dvylikametis Justas Jonušis. Dar prieš sezoną Justas žinojo, kad bus sunku, tačiau, pasitarę su savo treneriu tėčiu Darium Jonušiu, nutarė eiti sunkesniuoju keliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas mums nerūpi nei taurės, nei titulai. Mūsų uždavinys įgauti kaip galima daugiau patirties lenktyniaujant su stipriausiais pasaulyje,“ – sako Justas Jonušis.

REKLAMA

Iš tikrųjų, „La Conca“ kartingo trasoje prasidėjusiame nacionaliniame Italijos čempionato pirmajame etape dėl čempiono vardo kovoja toli gražu ne tik šios šalies sportininkai. Justas lenktyniauja „Mini 60“ klasėje, kurioje pirmajame etape susirinko 55 lenktynininkai iš keliolikos šalių ne tik iš Europos, pavyzdžiui, Kanados, Malaizijos, Didžiosios Britanijos ir kt. Tiesa, daugelis važiuoja su Italijos kartingo federacijos licencijomis, todėl šalia jų protokoluose puikuojasi Italijos vėliava.

REKLAMA
REKLAMA

Dar važiuojant į šias lenktynes Justo laukė pirmas siurprizas. „Al‘Italia oro linijos“ pradangino sportininko bagažą – sportinė apranga ir visi kiti daiktai išskrido kažkur kitur.

„Gerai, kad bent šalmą turėjau rankose, bet tai buvo viskas, kas liko iš mano aprangos,“ – juokauja Justas.

Į pagalbą atėjo „New Force Racing“ komandos kolegos – jie paskolino Justui visą reikiamą aprangą.

Po tokio nemalonaus siurprizo tinkamai susikaupti varžyboms buvo itin sunku. O dar ir variklis, kaip parodė pirmosios treniruotės, nebuvo konkurencingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinojom, kad turėsim problemų su nepakankama variklio galia dar prieš varžybas. Tik nesitikėjom, kad būsim taip smarkiai lėtesni. Nieko nepadarysi, to mes čia ir atvažiavom – mokytis. Kitame etape naudosim kitos kompanijos paruoštą variklį, tada ir pamatysim tikrą rezultatą,“ – pasakoja Justo tėtis Darius Jonušis. Pirmose treniruotėse Justas parodė tik 35 rezultatą, tačiau jau antrose treniruotėse pakilo iki 15 vietos.

Atrankiniuose važiavimuose Justas pasirodė labai gerai – užėmė 15 ir 13 vietas. Susumavus atrankinių važiavimų rezultatus tai lėmė 20 startinę poziciją.

REKLAMA

Italijos čempionate „Mini 60“ klasėje rengiami du finaliniai važiavimai. Pirmajame, startavęs iš 20 vietos Justas padarė keletą klaidų ir dėl to finišavo tik 28 vietoje.

Antrajame, lemiamame finale, žinoma, nieko gero tikėtis nereikėjo – juk lietuvis startavo iš rikiuotės galo, mat į pagrindinį finalą patenka tik 34 greičiausi sportininkai. Tačiau jauno lietuvio viduje turbūt pabudo tikro kovotojo dvasia. Jis neįtikėtinais tempais ėmė lenkti vieną priešininką po kito ir finišavo puikioje tryliktoje pozicijoje.

Bendroje Italijos čempionato įskaitoje Justas Jonušis, kartu su Matey Kacousky dalijasi 17-18 vietą. Iš viso Italijos čempionatą sudaro penki etapai. Antrasis vyks „Sarno“ trasoje birželio pabaigoje. Tačiau iki to laiko Justas neturės kada ilsėtis. Kitos varžybos jau šį savaitgalį Smalininkų kartodrome – vyks antrasis Lietuvos kartingo čempionato etapas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų