REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate pirmuoju numeriu įrašytas pajėgiausias Lietuvos žaidėjas Kornelijus Baliukonis neslepia ambicijų laimėti gegužės 23-25 dienomis vyksiantį turnyrą. „Manau, problemų neturėtų būti, jei gerai žaisiu“, – tikino ketveris metus JAV gyvenantis devyniolikmetis.

Svajonės vedamas K. Baliukonis į JAV išvykoe 2010 metais dar būdamas dešimtokas ir tokios permainos nesigaili nė per nago juodymą.

„Išvykau ten, kur galima žaisti golfą ištisus metus ir sąlygos yra geresnės. Ten ir varžovai rimtesni – Lietuvoje buvau vienas ir laimėdavau visas varžybas. Laimėti nėra blogai, bet nusibosdavo nuolat laimėti, nereikėjo net stengtis“, – teigė pajėgiausias šiuo metu Lietuvos golfo žaidėjas.

– Galite palyginti golfą Amerikoje ir Lietuvoje?

– Lietuva dar labai atsilieka. Amerikoje golfas – vienas iš pirmųjų sportų prieš pora šimtų metų. Golfą žaidžia virš 50 mln. žmonių. Tai didelis skaičius. Iš jų keliasdešimt milijonų žaidžia mano lygiu.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie asmeniniai tikslai?

– Ribos nėra. Nėra vietos, kur galima nueiti per toli.

– Galvojate apie profesionalo licenziją?

– Nėra sunku ją gauti. Galėčiau ir dabar mėginti, bet profesionalo lygis aukštesnis. Galėčiau žaisti su paprastesniais profesionalais, bet tai kainuoja ir daug iš to naudos negaučiau. Kol kas reikia likti mėgėjų varžybose.

REKLAMA

– Kiek laiko žaisite dar su mėgėjais?

– Kol baigsiu universitetą. Taisyklėse yra apibrėžta, kad jei žaidi už universitetą, turi būti mėgėjas. Dar maždaug tris su pusę metų. „Loyola Marymount“ universitete Los Andžele studijuoju verslą. Žaidžiau už universitetą, bet neseniai palikau komandą, nes nepatiko naujasis treneris, kaip jis dėliojo varžybas ir žaidėjus. Žiūrėsiu, kur kitur galėsiu pereiti.

– Kas treniruoja jus?

– Turėjau trenerį, bet jis 2012 metų pabaigoje mirė. Vėliau mane treniravo Chuckas Cookas, bet su juo taip pat išsiskyriau praėjusių metų pabaigoje. Dabar – pats sau treneris (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA

– Į Ameriką išvykote vedamas svajonės. Kur ji baigiasi?

– Tai pati viršūnė – noriu būti pirmuoju žaidėju pasaulyje. Aišku, reikia labai daug dirbti, bet viskas įmanoma. Amžius svarbus – geriausias amžius tarp 25 ir 33 metų. Yra keli žaidėjai, kurie žaidžia ir vyresni.

– Ar matote golfo pakilimą Lietuvoje?

– Dabar truputį geriau. Juozas (Juozapas Budrikis, - red.p.) geriau žaidžia, Gediminas Markevičius taip pat. Jei žaidžiu prasčiau, tuomet man sunku su jais žaisti, jei žaidžiu gerai, tuomet nėra sunku, jei nėra užsieniečių.

– Pasaulyje jau ne vieneri metai golfo karaliumi vadinamas Tigeris Woodsas. Ar pačiam jis taip pat yra kelrodė žvaigždė?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jis vienas geriausių žaidėjų pagal savo pergalių skaičių. Jis – mano mėgstamiausias žaidėjas.

– Dalyvavote „US Open“ turnyro atrankoje. Ar daug trūko iki pagrindinio turnyro?

– Jau trečius metus iš eilės dalyvauju. Pirmąkart trūko dviejų smūgių, kad pereičiau į kitą etapą. Šįkart man pritrūko 5-6. Atrodo daug, bet buvau netoli. Buvo pora kvailų klaidų ir nepatekau. Šįkart jaučiau, kad esu arčiau pagrindinio turnyro, nepaisant prastesnio rezultato.

– Kokiu sportu dar domitės be golfo?

– Mėgstu tenisą ir vis dar žaidžiu. Anksčiau žaidžaiu krepšinį, futbolą, plaukimą. Mėgstu sporto klube kilnoti svorius. Galima sakyti, kad beveik viską mėgstu.

REKLAMA

TIK FAKTAI

Gegužės 23-25 dienomis Sostinių golfo klubo aikštyne vyks Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas, pretenduojantis šalies golfo istorijoje tapti vienu įspūdingiausių ir masiškiausių renginių. Čia varžysis šešių valstybių golfo čempionai - trijų Baltijos šalių, Izraelio, Rusijos bei Austrijos. Tarp 50 pirmųjų pagal reitingą bus septyni Lietuvos žaidėjai, o pirmuoju įrašytas JAV studijuojantis Kornelijus Baliukonis.

Antrus metus iš eilės Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas vyks Pipiriškių kaime (Elektrėnų savivaldybė) įsikūrusiame Sostinių golfo aikštyne. Pirmenybėse nebus prizinio fondo, o nugalėtojams bei prizininkams atiteks taurės ir reitingo taškai.

REKLAMA

LGF prezidentas Rolandas Dovidaitis atsargiai vertino lietuvių galimybes žaisti vasaros olimpinėse žaidynėse: „Kol kas dar nėra aiški atrankos sistema. Šiai dienai dar trūksta lietuviams didesnio finansavimo. Nenoriu būti pesimistu, bet vargu ar Rio de Žaneire 2016 metais turėsime golfo žaidėją lietuvį. Olimpiadoje bus tik 60 sportininkų, leidžiama dalyvauti ir profesionalams, todėl bus milžiniška konkurencija“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų