REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ambasadorius Ukrainoje: rinkimus reikia branginti

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas sako, kad Rusija ir toliau sėja paniką ir destruktūrizaciją Ukrainos rytuose. Be to, jis pabrėžia, kad Ukrainos neramumų akivaizdoje yra gera proga prisiminti, kad rinkimai nėra besąlygiška duotybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ukrainos Rytuose užimami vis nauji administraciniai Ukrainos valdžios pastatai, keliamos rusiškos vėliavos, žadama, kad nebus rinkimų, imamasi priemonių, kad gegužės 25 dienos rinkimai neįvyktų. Tą buvo galima prognozuoti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė P. Vaitiekūnas.

REKLAMA

Iš savo pusės Ukrainos valdžia, anot jo, bando konsoliduoti pajėgas ir atsakyti Rusijos veiksmams nepraliedama taikių žmonių kraujo.

Kijevo Maidane antradienio vakare kilo riaušės, ten dalyvavo ir veidus slepiančio žmonių grupės. P. Vaitiekūno žiniomis, Maidaino apsaugos būriai užkirto kelią prokremliškoms eitynėms:

„Žmonės uždengtais veidais, su fakelais, bandė eiti prie Ukrainos parlamento ir susidūrė su Maidano apsaugos būriais“, - sakė P. Vaitiekūnas.

„Šiandien mums yra gera proga pamatyti, kad tokia vertybė kaip rinkimai nėra besąlygiška duotybė, okupantas ją gali atimti. Rinkimus reikia branginti, dėl rinkimų reikia kovoti. Rinkimus reikėtų pradėti rašyti iš didžiosios raidės, kaip Tėvynė“, - pridūrė P. Vaitiekūnas.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų