REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Gelžinis rugsėjo 14-15 dienomis „Rockingham“ trasoje vykusiame aštuntajame Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etape dukart lipo ant apdovanojimų pakylos ir atgaivino viltis iškovoti čempiono titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalio metu besikeitusios oro sąlygos apsunkino darbą komandoms, todėl šlapioje trasoje vykusioje kvalifikacijoje J.Gelžinis pirmosioms lenktynėms pelnė tik penktąją startinę poziciją, o antrosioms – ketvirtąją.

REKLAMA

Pirmosios lenktynės prasidėjo sausoje trasoje, tačiau netrukus trasą pasiekė lietus. Pasikeitus trasos charakteristikoms suklydo pirmoje pozicijoje važiavęs Michaelas Meadowsas: čempionato lyderis apsisuko užvažiavęs ant slidaus kelkraščio, trenkėsi į barjerus ir baigė savo pasirodymą. Tuo puikiai pasinaudojo J.Gelžinis, kuris, perdaug nerizikuodamas, finišavo antroje vietoje ir ženkliai sumažino M.Meadowso persvarą bendroje įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Antrosios lenktynės prasidėjo šlapioje trasoje, tačiau lenktynių eigoje trasa nuolatos džiuvo. Antrą pergalę iš eilės iškovojo R.Butcheris, atlaikęs Danielio Lloydo spaudimą, tuo tarpu J.Gelžinis be reikalo nerizikavo ir tausodamas padangas finišo liniją kirto trečioje pozicijoje.

M.Meadowsas lenktynių pradžioje bandė atakuoti J.Gelžinį, tačiau dėl perkaitusių padangų ir automobilio valdymo problemų, kilusių po pirmosiose lentkynėse įvykusios avarijos, finišo liniją kirto ketvirtas. Po šio etapo J.Gelžinis, surinkęs 252 taškus, nuo bendrosios įskaitos lyderio M.Meadowso atsilieka tik keturiais taškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priešpaskutinis šių metų Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapas vyks po dvejų savaičių, rugsėjo 28-29 dienomis Silverstouno „National“ trasoje.

I.Gelžinis „Renault Clio“ taurės varžybose – tarp lyderių

Septintasis „Renault Clio“ taurės etapas daug žadančiai prasidėjo Ignui Gelžiniui, kuris kvalifikacijoje dvejoms savaitgalio lenktynėms užsiriktino geriausias karjeroje trečiąją ir antrąją startines pozicijas.

Pirmose lenktynėse po antrame posūkyje kilusio chaoso „Juta Racing“ komandos atstovas isitvirtino antroje vietoje už iš pirmosios vietos startavusio Stefano Hodgettso. Po antrame rate įvykusios avarijos tarp Josho Cooko ir Paulo Rivetto į trasą buvo išleistas saugos automobilis, kuris trasoje išbuvo keturis ratus. Restarto metu S.Hodgettsas išsaugojo lyderio poziciją, o I.Gelžinis antrąją vietą prarado A.Whortonui-Ealesui. Lietuvis per likusį lenktynių laiką prarado dar kelias pozicijas ir finišavo vienuoliktas.

REKLAMA

Tautvydas Barštys jaun. pirmąsias lenktynes pradėjo iš vienuoliktos startinės pozicijos ir finišo liniją kirto septynioliktas.

Antrosios lenktynės I.Gelžiniui susiklostė nesėkmingai. Po starto varžovas trenkėsi į I.Gelžinio automobilio šoną ir lietuvis savo pasirodymą baigė nenuvažiavęs nė vieno rato. T.Barštys antrąsias lenktynes pradėjo iš ketvirtosios pozicijos, o finišo liniją kirto keturioliktas.

Po šio etapo bendrosios įskaitos lyderiu išliko Joshas Filesas, surinkęs 356 taškus. I.Gelžinis su 80 taškų žengia septynioliktas, o T.Barštys su 29 taškais – dvidešimt antras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų