REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kurį laiką tylėjusios ir nesisvaidžiusios tuščiais kaltinimais, grupės „Kitokios“ įkūrėjos Renata Klimaitytė ir Oksana Šklėriūtė davė atsaką – pasitarusios su teisininkais, grupės „Projektas Kitokios“ atstovams pateikė pretenziją dėl autorinių turtinių teisių pažeidimo ir neteisėto prekių ženklo bei klaidinančiai panašaus pavadinimo naudojimo.

Kurį laiką tylėjusios ir nesisvaidžiusios tuščiais kaltinimais, grupės „Kitokios“ įkūrėjos Renata Klimaitytė ir Oksana Šklėriūtė davė atsaką – pasitarusios su teisininkais, grupės „Projektas Kitokios“ atstovams pateikė pretenziją dėl autorinių turtinių teisių pažeidimo ir neteisėto prekių ženklo bei klaidinančiai panašaus pavadinimo naudojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusios kolegės pateikė akibrokštą

Viskas prasidėjo tuomet, kai viena grupės „Kitokios“ narių Indrė Burlinskaitė buvo paprašyta palikti grupę. Grupės „Kitokios“ dainininkės Renata Klimaitytė ir Oksana Šklėriūtė iš žiniasklaidos netikėtai sužinojo, kad ne tik I.Burlinskaitė, bet ir kita grupės narė Greta Lebedeva, įkalbėta Indrės, išeina.

REKLAMA

Lengvuoju kultūrizmu, o ne dainavimu pastaruoju metu garsėjusioms I. Burlinskaitei ir G. Lebedevai to neužteko – jos pasiskelbė, kad sukūrė naują grupę – „Projektas Kitokios“, ir bando užregistruoti prekių ženklą KITOKIOS kaip savo.

R. Klimaitytė ir O. Šklėriūtė nusprendė apginti savo poziciją ir paviešinti pretenzijoje pateikiamus argumentus.  

Prekių ženklas priklauso R. Klimaitytei

Muzikinė merginų grupė „Kitokios“ gyvuoja jau beveik trejus metus – 2011 m. sausio 7 d. ją įkūrė R. Klimaitytė. Be to, 2012 m. pradžioje pagal Autorinę kūrinio užsakymo sutartį, sudarytą tarp R. Klimaitytės ir vienos šalies dizainerės, buvo sukurtos minėtos muzikos grupės pavadinimo vizualizacijos (logotipai / prekių ženklas), kurios buvo naudojamos grupės veikloje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek Indrė, tiek Greta, dar nepaskelbusios, jog palieka grupę, slapčia bandė užregistruoti I. Burlinskaitės ilgametės draugės vardu šį ženklą: 2013 birželio 7 d. Vaida Kisieliūtė pateikė paraišką Valstybiniam patentų biurui dėl figūrinio prekių ženklo KITOKIOS įregistravimo. 2013 m. rugpjūčio 7 d. teisės į pateiktą registruoti prekių ženklą buvo perleistos Dariui Petrikauskui – I.Burlinskaitės mylimajam, naujosios grupės vadybininkui.

Prekių ženklo KITOKIOS vizualinis vaizdas yra tapatus autoriniam kūriniui, kurio visos autorinės turtinės teisės priklauso R. Klimaitytei, o neturtinės teisės – šio vizualinio vaizdo (kūrinio) autorei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas numato, kad autorius turi išimtines teises leisti ar uždrausti atlikti atitinkamus veiksmus, o bet koks kūrinio originalo ar jo kopijų panaudojimas be autoriaus leidimo yra laikomas neteisėtu. Leidimo naudotis minėtu prekių ženklu niekas nedavė, taigi KITOKIOS registracija turi būti laikoma negaliojančia.

Grupės „Kitokios“ gerbėjai klaidinami

Atsižvelgiant į spaudoje pasirodžiusius pranešimus akivaizdu, kad prekių ženklas KITOKIOS buvo pateiktas registracijai sukūrus naują merginų muzikos grupę „Projektas Kitokios“ ir siekiant nesąžiningai konkuruoti su merginų grupe „Kitokios“, pasinaudojus jau sukurta pastarosios grupės reputacija ir atliktu įdirbiu bei investicijomis, populiarinant šią grupę. Tai sudaro sąlygas klaidinti vartotojus dėl grupių pavadinimų ir jų vykdomos muzikinės veiklos.

REKLAMA

Buvusios grupės „Kitokios“ narės Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė, kurios šiuo metu dalyvauja grupės „Projektas Kitokios“ veikloje, prie grupės „Kitokios“ prisijungė ne nuo pat jos įkūrimo, o vėliau, tad nei prisijungdamos prie muzikos grupės veiklos, nei pasitraukdamos, jokių teisių į grupės pavadinimą neįgijo.

Nors spaudoje viešai deklaruojama, kad naujoji merginų grupė yra vadinama „Projektas Kitokios“, Valstybiniam patentų biurui pateiktoje prekių ženklo KITOKIOS paraiškoje yra naudojamas tik vienas žodis „kitokios“ (be žodžio „projektas“), kas tik dar kartą patvirtina, kad šis prekių ženklas yra pateiktas registracijai turint nesąžiningų ketinimų.

REKLAMA

Svarbiausia kalbėti teisybę

„Turbūt visi puikiai žino posakį: tyla – gera byla. Šiuo atveju mūsų tikslas buvo ne kuo daugiau kalbėti, o kuo daugiau veikti. Tuščiažodžiauti ar šmeižti nepateikiant faktų yra beprasmiška, o būti nuolatine pokalbių ar diskusijų tema mums nebuvo ir nėra aktualu. Svarbiausia ne kuo daugiau kalbėti, o kalbėti teisybę. Jau ir taip per visą šį laiką pavargome nuo įvairių klausimų, skirtingų nuomonių. Tiesiog dabar išaušo tiesos akimirka“, – apie sprendimą paviešinti pateiktos pretenzijos duomenis paaiškino grupės „Kitokios“ narė O. Šklėriūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad merginos peržengė visas žmogiškumo ribas. Nežinau, iš kur tiek pykčio ir noro nuolat kaišioti pagalius, tačiau mūsų grupės požiūris ir pozicija paprasta: kadangi esame teisios, tai visas procedūras pavedame savo teisininkams, o pačios orientuojamės į grupės veiklą ir tobulėjimą, koncertus, filmavimus ir įrašus“, – kolegei paantrino grupės „Kitokios“ įkūrėja R. Klimaitytė.

Grupę „Kitokios“ šiuo metu sudaro R. Klimaitytė, O. Šklėriūtė ir dvi naujos narės: Alvyda Chmelevskytė ir Rosita Valančiūtė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų