REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę rinkti parašams referendumui, kad būtų ribojama informacijos apie homoseksualius asmenis sklaida.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę rinkti parašams referendumui, kad būtų ribojama informacijos apie homoseksualius asmenis sklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už tokios iniciatyvinės grupės registravimą balsavo 4 komisijos nariai, prieš buvo 5, du susilaikė, tad prašymas atmestas.

REKLAMA

Iniciatyvinę grupę registruoti siekė Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Gintautas Labanauskas, iš viso registravosi 22 iniciatyvinės grupės nariai.

Kauno politikas patariamąjį referendumą siūlė rengti dėl formuluotės, kad „bet kokia informacija, susijusi su homoseksualizmo propagavimu, visuomenės informavimo priemonėse būtų skelbiama tik po 22 valandos“.

Siūlomą referendumo formuluotę sukritikavo Seimo kanceliarijos Teisės departamentas, nurodęs, kad tokia nuostata būtų diskriminacinė, prieštarautų Lietuvos Konstitucijai bei tarptautinėms konvencijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Referendumo iniciatorius G. Labanauskas teisininkų išvadas sakė esant subjektyviomis. „Pastabos yra subjektyvios – mūsų manymu, jos yra perteklinės, mūsų nuomone, mes nepažeidžiame jokių įstatymų ir teisės aktų, ir nevaržome mažumų teisių“, – sakė politikas.

Klausiamas, ką reikštų homoseksualizmo propaganda, koks šios sąvokos turinys, G.Labanauskas aiškino, jog „neturėtų būti agresyvios homoseksualizmo reklamos“. Vėliau žurnalistams komentuodamas, ką mano esant homoseksualizmo propaganda, kaunietis minėjo seksualinių mažumų eitynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iniciatorius sakė dar nežinantis, ar VRK sprendimą skųs teismui, iniciatyvinė grupė tarsis šiuo klausimu.

Skeptiškai referendumo iniciatyvą įvertinę VRK nariai pastebėjo, jog siekiant apsaugoti jaunimą nuo žalingą poveikį darančios informacijos jau yra veikiantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio įstatymas. Komisijos narys Jonas Udris citavo įstatymą, kad neigiamą poveikį darančia informacija laikoma „erotinio pobūdžio; kuria skatinama nepilnamečių seksualinė prievarta ir jų išnaudojimas, nepilnamečių lytiniai santykiai; kuria skatinami lytiniai santykiai“.

REKLAMA

Taip pat įstatymas nepilnamečiams darančia neigiamą poveikį yra pripažinęs ir tokią informaciją, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“. Tokios informacijos sklaida ribojama, ją transliuoti galima po 23 valandos.

Tam, kad būtų surengtas referendumas, jo iniciatoriai per tris mėnesius turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų