REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lazdijų rajone viešintys turistai bei vietos gyventojai galės pasimėgauti dar viena smagia pramoga - vos prieš savaitę Veisiejuose, Ančios ežere, apsistojo pontoninis laivelis „Auris", kurio kapitonas Vladas Raišys mielai paplukdys visus norinčius. Prieš tris metus Birštone pramoginio plukdymo paslaugas pradėjęs teikti V. Raišys pasakojo, kad jo nevilioja dideli vandenys. „Išplauki kur nors į marias ir, žiūrėk, po kiek laiko pradeda žmonės apžiūrinėti laivą, nuobodžiauti, o čia, mažuose vandenyse, visai kitaip - gali grožėtis gamta, pakrančių grožiu, architektūriniais statiniais", ‒ pasakojo laivo kapitonas. Pasak Vlado, sužavėjo savo grožiu jį Ančios ežero vandenys, tad daug nesvarstė, kur toliau iš Birštono plėsti savo veiklą. Be to, Veisiejai puikioje strateginėje vietoje, čia apsilanko daugybė Lazdijų krašte poilsiaujančių ir keliaujančių turistų. „O kokios sąlygos, gyvenam tarsi Venecijoje", ‒ juokavo namelyje ant ežero kranto gyvenantis V. Raišys.

REKLAMA
REKLAMA

Laivo „Auris" kapitonas džiaugėsi, kad mūsų krašte kelionės laivu ne tik pramoginės, bet ir pažintinės - jų metu su gido pasakojimais galima sužinoti įdomių dalykų. Plaukiant trumpuoju, vienos valandos maršrutu, pasiekiami istoriniai Veisiejų gynybiniai įtvirtinimai, vadinamoji Okopka. Plaukiant ilguoju, trijų valandų maršrutu, yra galimybė pamatyti ir aplankyti Vainežerio dvaro fragmentus, kovotojos už laivę Emilijos Pliaterytės paminklą, Mėčiūnų senovės gyvenvietę, vadinamą Pūstelninko ragu, ir pasiekti net Baltosios Ančios ištakas.

REKLAMA

Laivas norinčiuosius plukdo nuo trečiadienio iki sekmadienio, iš anksto suderintu grafiku arba tuomet, kai susirenka mažiausiai 10 žmonių. Iš viso laivelyje telpa 14 žmonių. Išplaukiama iš pagrindinės Veisiejų miesto prieplaukos, esančios Liepų gatvėje. Pramoginio plaukimo kaina žmogui 20 Lt už trumpąjį (vienos valandos) maršrutą ir 60 Lt žmogui už ilgąjį (trijų valandų) maršrutą. Papildomai galima užsisakyti gido paslaugas, kurio kaina lietuvių kalba tesiekia 20 litų valandai. Priimami ir privatūs užsakymai smagiam įmonių ar draugų pasiplaukiojimui. Laivelyje galima gurkšnoti atsineštą kavą, užkandžiauti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pabrėžė laivo kapitonas, pontoniniai laivai iš kitų panašaus tipo laivų išsiskiria savo saugumu ir stabilumu ant vandens, be to šie nedideli laiveliai lengvai praplaukia ir sekliose, sunkiai praplaukiamose vietose.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vyr. specialistė viešiesiems ryšiams Neringa Milašiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų