REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ovuliacijos metu moterys rengiasi raudonai

Raudona ar rausva moters garderobo detalė, pasirodo, moteriai daug svarbesnė, nei ji pati mano. Britų Kolumbijos (Kanada) universiteto mokslininkai, kad šios spalvos aprangoje pasako, jog moteris pasiekė vaisingumo piką.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkų surengtoje apklausoje dalyvavo 124 moterys, kurių amžius svyravo tarp 18 ir 47 metų. Tyrėjai klausė moterų, kokios spalvos bliuzelę vilki ir kada joms baigėsi menstruacijos. Pasirodo, vaisingomis dienomis moterys tris kartus dažniau vilkėjo raudonos arba rausvos spalvos drabužį nei kitomis dienomis. Kaip žinia, kai kurie gyvūnai priešingai lyčiai parodo, kad yra pasirengę būti apvaisinti. Tačiau žmonėms gamta tokio mechanizmo nesuteikė. Na, bent jau tokio aiškaus.

REKLAMA

Daugelyje kultūrų raudona spalva asocijuojasi su aistra. O vyrų apklausos rodo, kad jų dėmesį labiau patraukia moterys, kurių nuotraukos buvo įrėmintos raudonai. Be to, dauguma moterų ovuliacijos metu jaučia stipresnį seksualinį susijaudinimą. Dėl to tuomet jos vilki atviresnius drabužius. Na, o ryškios spalvos – raudona ir rausva – labiau traukia ir priešingos lyties dėmesį.

Beje, mokslininkai nustatė, kad vykstant ovuliacijai raudoną ar rausvą spalvą moterys dažniau renkasi žiemą negu vasarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų