REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė kaltinamos ypač žiauriai nužudžiusios 17-metę moksleivę Nedą, informuoja 15min.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nusprendė, kad V. Vaitiekaitytė ir V. Lietuvninkaitė yra kaltos dėl žmogžudystės, ir remdamasis bylą kuruojančio prokuroro prašymu skyrė žudikėms po 20 metų nelaisvės.

REKLAMA

Į tėvų prašymą skirti įkalinimo iki gyvos galvos bausmę nebuvo atsižvelgta ir tik iš dalies patenkintas turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo prašymas. Pagal teismo nuosprendį turtinė žala prilyginta 26 tūkst. litų, o neturtinė – po 250 tūkst. litų iš kiekvienos.

Balsas.lt primena, kad itin sunkus nusikaltimas įvykdytas 2011 metų liepos 14 dieną viename Šiaulių pietinio mikrorajono daugiabučio namo bute. Įtariamosios prisipažino, kad bendramokslės kūną supjaustė gabalais, sudėjo į septynis maišus ir dviračiu veždamos išmėtė į pietiniame miesto mikrorajone esančius šiukšlių konteinerius bei aukštas žoles pievoje. Iš pradžių merginoms pasisekė pareigūnus suklaidinti.

Tris dienas jie šakėmis rausė įvairias įtariamųjų nurodytas vietas, tačiau kūno dalių neaptiko. Pareigūnams talkino visos Lietuvos kinologai su savo augintiniais. Tik liepos 20-ąją nelabai toli nužudytosios gyvenamosios vietos, nuošalioje vietoje, tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esančiuose krūmuose, rasti mergaitės palaikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų