REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vakar vykusiame Liberalų sąjūdžio valdybos posėdyje į partiją priimta 150 raseiniškių. Tai – aktyviausi partijos „Tvarka ir teisingumas“ Raseinių rajono skyriaus nariai, buvusi šio skyriaus taryba. Palikti TTP nusprendė daugiau kaip 250 raseiniškių. Tarp jų – ir buvęs skyriaus pirmininkas Remigijus Ačas. Tačiau TTP vilkina laiką ir prašymų išbraukti iš partijos sąrašų netenkina.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu patvirtinti, kad raseiniškiai tikrai neskubėjo palikti TTP, nors jautėsi labai įskaudinti, kaip su jais pasielgė TTP vadovai, ne tik nesitarę, bet net iš anksto neinformavę apie planus jungtis su Darbo partija“,– teigė raseiniškių prašymus perdavęs R. Ačas. Anot Seimo nario, jo paties likimas priklauso nuo TTP vadovų sprendimo.

REKLAMA

Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio teigimu, paties R. Ačo priėmimas vakar nesvarstytas. „Kaip galime svarstyti tokį klausimą, jeigu neturime Remigijus prašymo? Tai suprantama, nes iki galo neaiški jo būklė TTP. Juk jis toje partijoje suspenduotas, bet vis dar kaip ir partijos narys”, – teigė E. Masiulis.

Pasak R. Ačo, prašymus išstoti iš TTP ir pageidavimą tapti Liberalų sąjūdžio nariais pareiškė aktyviausi Raseinių rajono skyriais nariai. „Tai – skyriaus branduolys, ištisus metus ištikimai rūpinęsis partijos puoselėjimu, dalyvavęs rinkimuose. Be jų nebūtų nei tų keliolikos tūkstančių rinkėjų balsų, nei tiek Raseinių rajono Tarybos narių. Viskas buvo sukrauta ant jų pečių.

Esu paprašytas TTP vadovybei perduoti, kad Raseinių skyrius – ne rekrutai, kad juos būtų galima panaudoti, o paskui parduoti kitai partijai, kitam šeimininkui arba „iš viršaus“ nuleisti Raseinių skyriaus vadovą... Todėl skyriaus taryba nusprendė palikti TTP. Gavę kvietimus iš kitų partijų, žmonės suka ten, kur yra demokratija ir kur partijos narys vertinamas nepriklausomai nuo jo pareigų ir turtinių įnašų“, – kalbėjo raseiniškis Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų