REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvoje apsilankiusio Europos komisijos pirmininko darbotvarkę buvo įtraukta ir Lietuvos televizija. Jose Manuelis Barroso davė išskirtinį interviu „Spaudos klubui“, kurį matysime jau šį trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad Lietuvą ir Portugaliją galima lyginti. Ir tai viena iš priežasčių, dėl ko manau suprantąs Lietuvą. Nes prisimenu laiką, kai mano valstybė dar nebuvo ES narė, kai nebuvo demokratinė valstybė“, – sakė portugalas J. M. Barroso laidos vedėjui Audriui Siaurusevičiui, atsakydamas į klausimą apie paraleles tarp 2004-aisiais ES nare tapiusios Lietuvos ir 1986-aisiais prie Europos Bendrijos prisijungusios Portugalijos.

REKLAMA

Kokių klaidų turėtų vengti Lietuva, remdamasi Portugalijos pavyzdžiu? Pasak EK pirmininko, svarbu gerai panaudoti struktūrinius fondus. Ir ne tiktai skirtus infrastruktūrai, ne mažiau svarbu investuoti į naujas technologijas, kurios leidžia sėkmingiau konkuruoti. Todėl reikėtų laikytis atvirumo, globalaus mąstymo. „Stenkitės orientuotis į tas pramonės šakas, kurios turi geras eksporto perspektyvas. Taip pat svarbu išlaikyti fiskalinę discipliną“, – pataria J. M. Barroso.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva, jei nedarys klaidų, galėtų būti viena iš sėkmingiausių ES valstybių, nes būnant mažu, galima leisti sau daugiau laisvės. Jūs galite veikti lanksčiau, galite judėti šuoliais, nes esate arčiausiai Skandinavijos, kurios valstybės daugelyje sričių yra bene pačios pažangiausios. Manau, ir tai visai ne svajonė, jūs galite tapti viena iš labiausiai išsivysčiusių valstybių Europoje. Mažas dydis čia – veikiau pranašumas“, – svarstė EK pirmininkas.

Su EK pirmininku kalbėjosi ne tik Audrius Siaurusevičius, bet ir savaitraščio „Atgimimas“ vyr. redaktorė Indrė Makaraityte bei agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Audrius Matonis.

Atviras J. M. Barroso pokalbis „Spaudos klube“ – trečiadienį, balandžio 4-ąją 21.10 val. per Lietuvos televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų