REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norint tinkamai pasirūpinti ir prižiūrėti savo odą, būtina žinoti jos tipą ir kokios priemonės jai tinka. Odos tipo pasirinkti negalime, nes su ja jau gimstame, bet tinkamai ja pasirūpinti ir ją puoselėti galime visi.

Norint tinkamai pasirūpinti ir prižiūrėti savo odą, būtina žinoti jos tipą ir kokios priemonės jai tinka. Odos tipo pasirinkti negalime, nes su ja jau gimstame, bet tinkamai ja pasirūpinti ir ją puoselėti galime visi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Odos grožis didžiąja dalimi priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo: ką valgome, ar rūpinamės savimi, ar sportuojame...Ne veltui sakoma, jog moteris, sulaukusi 30- ties, atrodo, taip, kaip nusipelnė. Norint nuolatos atrodyti puikiai, pirmiausia reikia išsiaiškinti, koks jūsų odos tipas. Tik tą žinodamos galėsite sustabdyti odos senėjimo procecą ir amžinai išlikti žavios. Išskiriami 5 pagrindiniai odos tipai: normali, sausa, riebi, jautri ir mišri. Kiekvienas odos tipas pasižymi tam tikromis savybėmis, todėl kiekvienam reikalinga skirtinga priežiūra. Kad išsiaiškintumėte, koks jūsų odos tipas, išmėginkite paprastą testą – ką tik pabudusios, ryte, nuvalykite veidą švaria, specialiai veidui nuvalyti paruošta popierine servetėle.

REKLAMA

Normali oda

Jeigu jūsų oda priklauso normaliam odos tipui, ant servetėlės nepastebėsite jokių riebalų ir nešvarumų žymių. Jūsų oda bus gyva, elastinga bei minkšta. Šis odos tipas – mažiausiai problematiškas. Normalios odos tipo pagrindiniai bruožai - skaisti, lygi, švari bei geros cirkuliacijos oda. Nepriklausomai nuo amžiaus, net su minimalia priežiūra, ši oda atrodys puikiai.

Sausa oda

Jeigu jūsų oda sausa, popierėlis taip pat bus švarus, tačiau jūsų oda pradės luptis, išsausės ir įtempta. Šio tipo oda dažniausiai yra gelsvo atspalvio, greitai raukšlėjasi, kaupiasi poros bei yra linkusi į senėjimą ir dirglumą. Jauno žmogaus sausa oda atrodo puikiai, tačiau norint visuomet ją tokią išlaikyti , būtina ja atsakingai rūpintis ir palepinti įvairiomis natūraliomis kaukėmis bei drėkinamaisiais kremais.

REKLAMA
REKLAMA

Riebi oda

Jeigu jūsų oda riebi, ant servetėlės pastebėsite riebalų dėmeles, nuvalytas nuo skruostų, nosies ar kaktos sričių. Šio tipo oda – itin problematiška. Ji dažniausiai atrodo nešvari, blizganti ,šiurkšti ir spuoguota. Vienintelis geras dalykas tas, kad riebi oda nėra linkusi greitai senti ir raukšlėtis. Kruopštus valymas, sumažintas angliavandenių vartojimo kiekis ir riebių kremų atsisakymas pagerins jūsų odos būklę ir kokybę.

Mišri oda

Jeigu jūsų oda mišri, kaip daugelio moterų, servetėlė bus švari nuvalius skruostus, tačiau ja nuvalę kaktos bei nosies sritis, pastebėsite dėmeles. Šio tipo oda turi tiek riebios, tiek sausos odos sričių, tad skirtingoms jos sritims reikalinga skirtinga priežiūra. Sausą odą, dažniausiai esančią aplink akis ir skruostų srityse, reikia palepinti riebiais arba drėkinamaisiais kremais, o riebią, esančią kaktos ir nosies srityse, geriausia reguliariai ir kruopščiai valyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jautri oda

Šio tipo oda – sausa, jautri, dirgli bei nuolat įsitempusi. Jautriai odai būdingos rausvos dėmelės, išsausėjusios sritys bei niežėjimas. Tai pats problematiškiausias odos tipas, kuriam reikalinga ypatinga priežiūra. Pasirinkti tinkamas odos priežiūros priemones yra gana sudėtinga.

Parengė Raminta MURAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų