REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bus deramasi dėl, aš manau, vieno pagrindinio Lietuvos gyventojams klausimo – kaip susitarti, kad gamtinės dujos Lietuvoje būtų pigesnės arba importuojamų dujų kaina būtų mažesnė“, – ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Toks, Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, yra derybų su ketvirtadienį į Lietuvą atvyksiančiais Rusijos gamtinių dujų monopolininkės „Gazprom“ atstovais planas.

REKLAMA

Bandydamas išsklaidyti opozicijos įtarimus dėl galimų mainų su rusų bendrove ir jų keliamos grėsmės energetinės nepriklausomybės siekiams, premjeras A. Butkevičius sakė: „Čia negali būti kalbama apie mainus, turi būti kalbama apie susitarimą sumažinti kainą be jokių įsipareigojimų iš mūsų pusės, kad mes ką nors atiduosime.“

Vyriausybės vadovas tikino, kad susitikime nebus kalbama ir apie Lietuvos ieškinį „Gazprom“ bei galimą jo atsiėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek turiu informacijos, šitą klausimą svarsto Užsienio reikalų ministerija. Šitoje grupėje, kuri susitiks, aš manau, šitas klausimas net nebus įtrauktas į darbotvarkę“, – sakė jis.

Opozicija reiškia nuogąstavimus dėl Rusijos bendrovės keliamų reikalavimų – atidėti trečiojo Europos Sąjungos energetinio paketo įgyvendinimą, pasirašyti dujų pirkimo sutartį iki 2020 metų ir kt. Tai, didžiausios opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderio Andriaus Kubiliaus nuomone, gali reikšti smūgį planuojamam statyti suskystintųju gamtinių dujų terminalui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas dėl Visagino atominės elektrinės statybos esą bus priimtas tik po pokalbio su regioniniais partneriais – Latvija ir Estija. Anksčiau šią savaitę A. Butkevičius teigė, kad projektas būtų tęsiamas tik atpiginus numatomą elektros gamybos kainą. Opozicija vadina tai delsimu ir išsisukinėjimu bei abejoja nuoširdžiu valdančiųjų siekiu pagerinti komercines projekto sąlygas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų