REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos meras Šarūnas Vaitkus siūlo centrinio Palangos paplūdimio trijų kilometrų ilgio ruože pastatyti saulės ir vėjo energija maitinamų žibintų eilę, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Palangoje paplūdimiuose naktiniais žibintais yra apšviestas tik tiltas į jūrą, o paplūdimiai naktį skendi tamsoje. Pasak mero, žibintų reikėtų apie ruože nuo paplūdimio ties S.Dariaus ir S.Girėno gatve iki gelbėtojų stoties už Rąžės upelio. Įrenginiai būtų statomi ne viduryje paplūdimių, o priekopyje, kur mažiausiai pasiekia jūros bangos.

REKLAMA

"Merijos specialistams esu pavedęs aiškintis, kiek tokie žibintai kainuotų, kas juos gamina, kokios būtų eksploatavimo išlaidos, atsipirkimo galimybės. Būtų pastatyti ne tik žibintai, bet ir įrengti stacionarūs lauko treniruokliai, modernios tinklinio aikštelės. Gal žibintai stovėtų kas 50, o gal ir kas 100 metrų. Preliminariai vienas toks žibintas gali kainuoti apie 8 tūkst. litų, o galutinė projekto kaina paaiškėtų po viešo konkurso", - kalbėjo Š.Vaitkus.

Anot dienraščio, jei būtų įrengta 60 žibintų kas 50 metrų, jie galėtų kainuoti apie 480 tūkst. litų. Š.Vaitkus svarstė, jog pinigų būtų galima gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų arba iš miesto biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų