REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Advokatai prašė pasigailėti gimnazistės Nedos žudikių

Už kankinimus ir nužudymą siūloma nuteisti tik 11 metų

 

Antradienį Šiaulių apygardos teismas toliau nagrinėjo žiauriu gimnazistės Nedos R. nužudymu kaltinamų Viktorijos Vaitiekaitytės ir Viktorijos Lietuvninkaitės bylą. Teisme buvo išsakytos baigiamosios advokatų kalbos, kurios nuvylė nužudytosios Nedos R. artimuosius, praneša „Šiaulių naujienos“.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatai prašė švelninti jau ir taip, tėvų manymu, absurdišką prokuroro Egidijaus Timonio siūlymą įkalinti merginas tik 20 metų. Vieno advokato kalboje nuskambėjo prašymas nuteisti jo ginamąją tik 11 metų kalėjimo. Vienturtės dukros netekę tėvai prašė teismo griežčiausios bausmės – įkalinimo iki gyvos galvos bei priteisti po 2 mln. litų iš kiekvienos kaltinamosios neturtinei žalai bei apie 26 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti. Abiejų advokatų teigimu, Nedos R. nužudymo negalima traktuoti kaip itin sunkaus, nes privatus ekspertas nustatė, kad anatomiškai galva nuo kūno buvo atskirta Nedai R. esant be sąmonės – prieš suardant kūną jai iš viso buvo suduoti 69 smūgiai.

REKLAMA

Tačiau valstybinio eksperto išvada buvo kitokia – merginai galva buvo nupjauta dar esant gyvai. Nužudytosios motina tiki pirmine – valstybinio eksperto išvada. Vis dėlto prokuroras teismo posėdyje laikėsi savo nuomonės, kad optimaliausia bausmė – 20 metų kalėjimo. „Nužudymas įvykdytas itin žiauriai, organizuotai, tyčia. Visų atliktų veiksmų seka yra vieninga, tad riboto pakaltinamumo šiuo atveju negali būti. Aš laikausi savo nuomonės dėl 20 metų laisvės atėmimo bausmės“, – žurnalistams sakė prokuroras. Nors akivaizdu, kad žudikės praleis ilgus metus už grotų, teismas atidėjo bylos nagrinėjimą iki balandžio 18 dienos, o suėmimo laikotarpį pratęsė trims mėnesiams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų