REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Paslėptos durų rankenėlės yra pigus ir paprastas būdas padaryti keturių ar penkerių durų automobilius panašius į kupė. Pirmą kartą jos pasirodė „Alfa Romeo 156“ sedane ir greitai kiti gamintojai pasigavę idėją ėmė taikyti ją savo automobiliams. Vienais iš pirmųjų pavyzdžių tapo „Seat“ ir „Honda“. Antra vertus, koks yra durų rankenų maskavimo efektyvumas? Nors jos suteikia kai kuriems automobiliams sportiškesnę išvaizdą, pardavimams gali turėti ir neigiamą įtaką, rašo „CarandVanNews“.

REKLAMA
REKLAMA

Vienu iš tokių modelių įvardinamas praėjusios kartos „Seat Leon“. Kompensuojant trijų durų versijos trūkumą ir siekiant suteikti automobiliui daugiau dinamiškumo, dizaineriai nusprendė įrengti paslėptas galines durų rankenas. Pasirodo, toks sprendimas nepadėjo parduoti daugiau automobilių. Jei tikėsime Didžiosios Britanijos „Seat“ padalinyje dirbančio „Leon“ produkto vadybininku Jamesu Buckellu – veikiau jau priešingai.

REKLAMA

„Mes tiesiog nepatekome į akiratį pakankamai daug žmonių, − apie paslėptas durų rankenas kalbėjo J. Buckellas. – Mes parduodavome automobilius entuziastams – žmonėms, kurie norėjo kupė išvaizdos ir penkių durų praktiškumo – bet aš bijau pagalvoti, kiek tiek pardavimai buvo mažesni vien todėl, kad kiti potencialūs klientai atmetė modelį kaip trijų durų.“

Turbūt dėl šios priežasties „Seat“ nusprendė, kad naujasis modelis galines dureles ir įprastose vietose įrengtas matomas durų rankenas. Savaime suprantama, norintys kupė išvaizdos modelio galės rinktis „Leon SC“ – pirmąjį šio trijų durų hečbeką šio modelio istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

J. Buckello pastebėjimas šiuo klausimu yra labai įdomus. Ar iš tiesų gali būti taip, kad kai kurie klientai nepastebėjo galinių „Leon“ durų kontūrų? Juk ne kiekvienas automobilio pirkėjas yra tikras technikos žinomas. Kas gali žinoti, kiek žmonių palaikys naująjį „Honda Civic“ hečbeką trijų durų modeliu?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų