REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunųjų krikščionių demokratų organizacija (JKD) oficialiai patvirtinto, kad artėjančiuose Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimuose remia Seimo nario ir Lietuvos krikščionių demokratų bendrijos pirmininko Valentino Stundžio kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdi kultūrinės tapatybės krizė ir krikščioniškų vertybių išsižadėjimas Europoje ir Lietuvoje jaučiamas ir partijoje. Kultūrinis-moralinis liberalėjimas ir įsigalėjęs fiskalinis konservatizmas kelia pavojų TS-LKD, kaip Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio tęsėjo, vertybiniam nuoseklumui ir tapatumui.

REKLAMA

Per praėjusių metų Seimo rinkimus išryškėjusi „dviejų Lietuvų“ skirtis, lemianti socialinį ir mentalinį atotrūkį tarp didžiųjų miestų ir likusios šalies gyventojų, yra pavojaus ženklas tolimesnei tiek Lietuvos, tiek ir partijos raidai. Ši problema ypač aktuali Pietryčių Lietuvoje, kur ekonominė, socialinė, kultūrinė ir informacinė atskirtis, sukurta vienos politinės jėgos pastangomis, vis didėja, tačiau TS-LKD skiriamas dėmesys yra ženkliai per mažas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausiu iššūkiu Lietuvoje laikome demografinę krizę, sukeltą ne tik nepažabojamos emigracijos, kurios nederėtų laikyti „galimybe, o ne grėsme“, bet ir neigiamų gimstamumo rodiklių. Pastebime, kad TS-LKD nesuformavo aiškios ir kryptingos šeimos instituto, kaip svarbiausio Tautos ir valstybės gyvybingumą užtikrinančio veiksnio, stiprinimo politikos.

Įvertindami nuoseklų V. Stundžio darbą šių problemų sprendimui, jo atsidavimą Lietuvai bei ištikimybę tautinėms ir krikščioniškoms vertybėms Jaunieji krikščionys demokratai mano, jog šiandien, pribrendus partijos atsinaujinimo poreikiui, Valentinas Stundys yra tinkamiausias kandidatas į partijos pirmininko postą, kuris sugebės grąžinti išvardintas problemas į partijos darbotvarkę", rašoma išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų