REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

I. Degutienės galvosūkis: ar mesti iššūkį A. Kubiliui?

Politologas: A. Kubilius greičiausiai išliks konservatorių lyderis

Vėl mesti iššūkį beveik dešimtmetį partijai vadovaujančiam Andriui Kubiliui ir dalyvauti pirmininko rinkimuose ar atsitraukti? Dėl to niekaip neapsisprendžia besigydanti konservatorių vicepirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstymų stadija

„Kol kas apie tai negalvoju, nes sergu. Virusinė infekcija su temperatūra. Net nelabai žinau, kas vyksta, – „Kauno dienai“ tvirtino I.Degutienė.

REKLAMA

„Ji skaičiuoja, kiek partijos skyrių iškėlė jos kandidatūrą, ir vertina savo galimybes. Suskaičiavusi spręs, ar verta kandidatuot“",- dienraščiui paaiškino vienas I. Degutienės bendražygių.

Nors partijos pirmininko rinkimai tik po kelių mėnesių. A.Kubilius rinkimų kampaniją, regis, jau pradėjo.

2011 metų pavasarį I. Degutienė jau konkuravo su A. Kubiliumi dėl partijos pirmininko posto. Tų metų gegužę vykusiuose partijos vadovo rinkimuose A. Kubilius gavo 5,5 tūkst balsų, už I.Degutienę balsavo 4,6 tūkst. partijos narių.

REKLAMA
REKLAMA

Politologo komentaras

Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, politologas Lauras Bielinis linksta prie nuomonės, kad A. Kubilius liks partijos lyderis. „I. Degutienė iš tikrųjų turi palaikymą partijoje ir gali tikėtis sėkmės, tačiau, turint omenyje A. Kubiliaus gebėjimą sutelkti aplink save aktyvią palaikymo komandą, manyčiau, jis turi daugiau galimybių“, – sakė jis portalui balsas.lt.

Pasak L. Bielinio beprasmiškos būtų ir kalbos apie tai, kad A. Kubilius turėtų atsistatydinti dėl pralaimėtų rinkimų. „Noriu pasakyti, kad po ketverių metų, praleistų valdžioje, jie surinko labai daug balsų. Ne tiek pralaimėjo rinkimus, kiek pralaimėjo jų politiniai partneriai, dėl ko sudaryti koaliciją iš dešinės buvo neįmanoma“, – aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politologo teigimu, domgatiškai laikytis nuostatos, kad trauktis turėtų bet kurios pralaimėjusios partijos lyderis, neprotinga.

„Neretai tas lyderis yra viskas, dėl ko ta partija išvis egzistuoja, todėl kiekvienai politinei jėgai šitą nuostatą taikyti būtų neteisinga. Žinoma, būna tokių trivialių situacijų, kai pralaimėtojų lyderis turi pasitraukti“, – portalui balsas.lt aiškino L. Bielinis.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų