REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Užėjus žiemos speigams kasmet skaičiuojamos žmonių aukos. Tarp jų – ne tik benamiai ar girtuokliai, – šaltis nusineša ir turinčiųjų namus, bet neįstengiančiųjų pasirūpinti šiluma gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Lazdijų rajono Lazdijų kaimo gyventojus sukrėtė dviejų garbaus amžiaus seserų mirtys, rašo „Lietuvos žinios“. Sušalusius 81 metų Genovaitės Kardokaitės ir trejais metais jaunesnės jos sesers Onos kūnus rado kaimynai ir seniūnas. „Iš kaimynų sužinojęs, kad Kardokaičių namuose jau kelinta diena koridoriuje dega šviesa, o Genovaitės kieme niekas nematė, supratau, kad atsitiko nelaimė“, – sakė seniūnas Sigitas Arbačiauskas.

REKLAMA

Vos įžengus į namą, koridoriuje rastas bejausmis Genovaitės kūnas, o kambaryje – lovoje sustingęs jaunesnės sesers lavonas. Teismo medicinos ekspertai teigė, kad Genovaitė, kuri rūpinosi neįgalia seserimi, mirė sustojus širdžiai. Tačiau, seniūno nuomone, jei namuose būtų buvę bent kiek šilčiau, galbūt moteris būtų likusi gyva.

Seseriai iškeliavus Anapilin, negalinti vaikščioti senutė mirtinai sušalo. Manoma, kad abi seserys buvo rastos prabėgus kelioms dienoms nuo jų tragiškos lemties.

Garbaus amžiaus moterų kaimynai, seniūnijos darbuotojai ir giminaičiai matė, kad joms reikia pagalbos, tačiau seserys kaip įmanydamos jos kratėsi. „Į vidų nieko neįsileisdavo. Tik su manimi, kaip sena pažįstama, dar sutikdavo pasikalbėti kieme“, – teigė Lazdijų seniūnijos socialinė darbuotoja Zita Jonuškienė. Vaikų neturinčioms moterims persikraustyti į senelių namus ne kartą siūlė ir giminaičiai, tačiau atsakymas būdavo tas pats: „Jokios valdiškos pagalbos nereikia. Nesikiškite į mūsų gyvenimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų