REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokijo įlankoje neseniai vykusiame finaliniame Japonijos „Metų automobilio“ konkurso etape triumfavo „Mazda CX-5“. Iš viso krosoveris pelnė 363 balsus ir 45-iais aplenkė antroje vietoje likusius sportiškuosius dvynius „Toyota GT-86“ ir „Subaru BRZ“. Verta pažymėti, kad komisiją sudarė 60 narių, kurie iš viso galėjo skirti 25 balus. Iš jų 10 − labiausiai patikusiam automobiliui, o likusius galėjo paskirstyti dar keturiems modeliams.

REKLAMA
REKLAMA

 

Galima teigti, kad „Mazda Skyactiv“ technologijos, kuriomis siekiama sumažinti svorį ir išmetamųjų dujų emisiją tuo pat metu pagerinant važiavimo komfortą sugebėjo įveikti bendrą „Toyobaru“ projektą, kurio privalumai yra galiniais ratais varomo modelio valdymas ir aukštus sūkius mėgstantis bokser variklis už patrauklią kainą.

REKLAMA

 

 

„Pasiekti tai nebuvo lengva. „Skyactiv“ technologijų vystymosi pradžioje sulaukėme daug pasipriešinimo iš kolegų teigusių, kad mūsų sprendimai nėra efektyvūs. Visgi mes toliai atkakliai siekėme tikslo, o šiandien sulaukėme pripažinimo iš konkurso komisijos narių. Ačiū jums“, − kalbėjo „Skyactiv“ technologijų krikštatėviu dažnai vadinamas Kiyoshi Fujiwara.

 

 

 

Japonijos „Metų automobilio 2012“ rinkimų rezultatai:

1. „Mazda CX-5“, 363 balai

2. „Toyota GT86/Subaru BRZ“, 318 balų

3. 3 serijos BMW, 282 balai

4. „Range Rover Evoque“, 218 balų

5.„Volkswagen Up!“, 152 balai

6. „Suzuki Wagon R“, 68 balai

7. „Citroen DS5“, 51 balas

8. „Alfa Romeo Giulietta“, 29 balai

9. „Nissan Note“, 10 balų

10.„Honda N-Box“, 9 balai  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų