REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prancūzijos Ambasada Lietuvoje ir Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmai „Novotel“ viešbutyje surengė Beaujolais Nouveau vyno šventę, kurios metu buvo pristatytas prancūziškas jaunas Božolė vynas, gaminamas Božolė regione.

Prancūzijos Ambasada Lietuvoje ir Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmai „Novotel“ viešbutyje surengė Beaujolais Nouveau vyno šventę, kurios metu buvo pristatytas prancūziškas jaunas Božolė vynas, gaminamas Božolė regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis išskirtinis vynas yra gaminamas iš Gamay vynuogių veislės ir oficialiai išleidžiamas į prekybą trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Kadangi vynas gaminamas supaprastintos fermentacijos būdu, ji galima gerti praėjus jau šešioms savaitėms po vynuogių derliaus nuėmimo.

REKLAMA

Išskirtinėje Vilniaus centre organizuotoje šventėje susirinko įvairių šalių ambasadoriai, korporatyviniai klientai, didžiųjų įmonių vadovai ir t.t. Renginyje dalyvavo apie 500 žmonių.

Prancūzijos ambasadorė Vilniuje Maryse Berniau pasitiko visus atvykusius svečius ir dalino jiems savo šypseną. Moteris tarė sveikinimo kalbą ir pažymėjo, kad šiemet derlius yra dvigubai mažesnis nei praėjusiais metais, tačiau nepaisant to, ragino visus vaišintis Beaujaulais Nouveau vynu.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai vienas geriausių ir svarbiausių metų įvykių Vilniuje“, - taip Beaujaulais Nouveau vyno šventę apibūdino Prancūzijos ambasadorė. Ji atskleidė, kad šiemet vynuogių derlius buvo labai prastas dėl blogų oro sąlygų, tačiau, nepaisant to, 17 mln. butelių buvo išplatinta po visą pasaulį. M. Berniau ragino remti šį jauną vyną ir skatino švęsti šią jau tradicija tapusią šventę.

Pasirodo, vyno mėgėjų Vilniuje atsirado tikrai nemažai. Svečiai įvertino itin gurmaniškus užkandžius prie vyno: įvairių rūšių sūrius, vytintus kumpius, dangiško skonio pašteto suktinukus su migdolų grožlėmis, žolelėse marinuotas alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, vynuoges, vaisius, desertus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatoriai pasirūpino, kad svečiams nebūtų liūdna: čia triukus ir pokštus demonstravo specialiai nusamdyti darbuotojai, pasipuošę rūbais, kurie asocijuojasi su Prancūzija. Be to, prie perėjimų iš vienos patalpos į kitą stovėjo „sustingusios“ balerinos, kurios demonstravo ištvermę nejudėdamos. Taip pat vyno mėgėjai turėjo galimybę pasimėgauti gyvai atliekamomis prancūzų dainomis. Ne ką mažiau prie bendros renginio atmosferos prisidėjo įvairūs akrobatų ir šokėjų pasirodymai.

Božolė vyno degustaciją vainikavo milžiniško citrininio torto su degančiomis ugnelėmis įnešimas į pokylių salę. Užkandžių prisiragavę svečiai supuolė prie gardumyno, kuris buvo akimirksniu išragautas.

REKLAMA

Kasmet pagaminama 45 mln. litrų „Beaujolais nouveau“, o tai sudaro apie trečdalį regiono vyno produkcijos. Apie pusę yra eksportuojama, net į tokius tolimus regionus kaip Tolimieji Rytai. Nuo 1985 m. įsigalėjo tradicija pateikti vyną prekybon trečią lapkričio ketvirtadienį.

Komercinė „Beaujolais nouveau“ sėkmė paskatino atsirasti ir daugiau vadinamųjų Primeur vynų, pirmiausia kituose Prancūzijos regionuose, vėliau ir kitose vyną gaminančiose šalyse, pvz., Italijoje (Vino novello).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų