REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bendrovė „Google“ pirmą kartą paskelbė vaizdo medžiagą, pasakojančią apie tai, kaip iš vidaus atrodo jos duomenų centrai, aptarnaujantys milijardus interneto vartotojų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu, pasak JAV TV kanalo CBS, „Google“ turi 8 duomenų centrus. Dauguma jų veikia Jungtinių Valstijų teritorijoje, Europoje jų yra tik 2. Ateityje planuojama paleisti naujus: „Google“ juos stato Honkonge, Taivane, Singapūre ir Čilėje, sakoma pranešime.

REKLAMA

Norėdama vaizdžiai pademonstruoti, kaip fiziškai išaugo „Google“ nuo pat pirmosios būstinės nedideliame garaže, bendrovė paskelbė nuotraukų galeriją, kuri pasakoja apie atskirus duomenų centrus, technologijas, jas valdančius žmones ir vietoves, kuriose jie įsikūrę. Be to, bendrovė suteikė galimybę pasižvalgyti į savo duomenų centrus naudojantis „Street View“ paslauga.  Spustelėjus šią nuorodą bus galima virtualiai pasivaikščioti po „Google“ duomenų centrą Lenoire, Šiaurės Karolinos valstijoje (JAV).

REKLAMA
REKLAMA

„Kaskart, kai naudojatės kuria nors „Google“ paslauga, jūs prisijungiate prie vieno iš aštuonių mūsų duomenų centrų, esančių skirtingose pasaulio vietose“, – sakoma paskelbtame vaizdo siužete. Išoriškai jie atrodo tarsi spindintys gamyklų ar elektros jėgainių pastatai: milžiniškiems serverių ūkiams būtini galingi aušinimo įrenginiai, užtikrinantys optimalią temperatūrą. „Google“ serveriams kiekvieną sekundę siunčiama šimtai milijonai užklausų, todėl nenuostabu, kad bendrovės duomenų centrai tikrąja to žodžio prasme garuoja: matyt, net ir našiausioms šaldymo sistemoms sunku atlaikyti tokią apkrovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, šie duomenų centrai suteikia „Google“ pakankami galios tinklalapiams internete indeksuoti, greitai atsakinėti į internete informacijos ieškančių žmonių užklausas, rodyti videomedžiagą „Youtube“ portale, aptarnauti „Gmail“ elektroninį paštą ir visą eilę kitų populiarių „Google“ paslaugų. Įdomu, kad galima pamatyti, kaip demonstratyviai „Google“ rūpinasi duomenų konfidencialumu: vaizdo siužete parodyta, kaip naikinami savo amžių atitarnavę kietieji diskai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų