REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LSDP pirmininko Algirdo Butkevičiaus kreipimasis

Mes, Lietuvos socialdemokratai, esame už valstybės atsakomybę už žmogų, todėl ir sakome „svarbiausia – žmogus“. Žinau, dešiniesiems šis pareiškimas skamba lyg prakeiksmas, nes jų ideologija žmogų palieka likimo valiai ir viską neva „sureguliuojančiai rinkai“. Tokių paliktų likimo valiai, gyvenančių žemiau skurdo ribos, jau turime per pusę milijono, dar tiek pat jau paliko Tėvynę.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl mes ir sakome, kad valstybė turi būti atsakinga už kiekvieną žmogų, už sergantį, už seną, už jauną, kuris negali įsidarbinti ar pradėti savo verslo. Už tuos, kurie nenori būti, anot dešiniųjų politikų, „išlaikytiniais“, bet jie nori būti savo valstybės išgirsti, jiems turi būti pagelbėta sunkiomis akimirkomis. Mes – už tokią valstybės atsakomybę už žmogų, kuri sudaro jam sąlygas atsitiesti, prisidėti pagal išgales prie visų gerovės kūrimo ir šalies ateities.

REKLAMA

Tokia, gerbiami Lietuvos žmonės, yra socialdemokratų pasaulėžiūra. Tokia socialdemokratų pasaulėžiūra yra visoje Europoje, kurios dalis mes esame. Toks yra tikrasis humanizmas, vienijantis tautą ir valstybę. Tokia yra tikroji krikščioniška atsakomybė. Toks yra socialinio teisingumo apibrėžimas ir samprata, kurios pamiršti nevalia nė vienam politikui.

Mes, socialdemokratai, visi mūsų kandidatai į Seimą, mūsų partijos bičiuliai apvažiavome ir apėjome visą Lietuvą, visus jos miestus ir kaimus, pasistengėme išgirsti visų žmonių lūkesčius ir dar kartą įsitikinome, jog valstybė privalo būti atsakinga už žmogų. Už kiekvieną žmogų. Nepriklausomai nuo tautybės, išsilavinimo, vietos visuomenėje ar kokių nors kitokių aplinkybių.

Mes dėkojame jums už jūsų kritiką, už jūsų mintis ir lūkesčius, nes tai ir yra Lietuva. Mes tikimės, jog spalio 14-ąją jūs ateisite balsuoti ir išreikšite savo nuomonę. Demokratiškos ir solidarios Lietuvos nuomonę!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų