REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos automobilių sporto federacijai (LASF) susumavus galutinius Lietuvos ilgų distancijų automobilių žiedinių lenktynių čempionato rezultatus paaiškėjo, kad bendros įskaitos nugalėtojais tapo „Rotoma Racing“ komanda, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Ši pergalė dar kartą įrodo, kad automobilių sporte visai nebūtina nugalėti visuose etapuose – čempionų titulą „Rotoma Racing“ lenktynininkai Robertas Graudinis, Mindaugas Boguševičius ir Ramūnas Čapkauskas pelnė taip nei kart ir neužlipę ant aukščiausio laimėtojų pakylos laiptelio.

REKLAMA

Iš keturių etapų susidedantis Lietuvos ilgų distancijų automobilių žiedinių lenktynių (arba 555 km) čempionatas šalyje organizuotas pirmą kartą.  Pirmame etape pergalę be konkurencijos iškovojo „Torlina-Martin Sport“ komanda su „Honda Civic“, antrojo etapo, vykusio „1000 km lenktynių“ metu nugalėtojais tapo „Rimo“ komanda su „BMW 330D", laimėjusi ir finaliniame etape, vykusiame Kačerginės „Nemuno žiede“ pirmąjį spalio savaitgalį. Rygoje vykusiame trečiame čempionato etape greičiausi buvo „Scaent Baltic Racing“ komandos atstovai su „BMW M3".

REKLAMA
REKLAMA

„A2000“ klasės čempionais tapo „Torlina-Martin Sport“ komandos lenktynininkai Martynas Samuitis, Linas Adomavičius ir Robertas Kupčikas. Deja, sezoną sėkmingai pradėję pergale, „Honda Civic“ vairavę sportininkai keliskart susidūrė su techninėmis problemomis ir bendroje įskaitoje liko už prizininkų trejetuko ribos. Antri „A2000" klasėje liko „ASK Automanai“ (Marius Miškūnas ir Aurelijus Beleckis) su „Honda Integra“, trečia vieta atiteko „Skuba Racing Team“ (Egidijus Valeiša, Džiugas Tovilavičius ir Marius Slaboševičius) su „Renault Clio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį Lietuvos autosporto istorijoje 555 km lenktynių čempionų vardą iškovojusi „Rotoma Racing“ komanda nugalėtojų taures iškovojo ir „A3000" klasėje, aplenkusi „Alfa Romeo klubo“ lenktynininkus Rimvydą Agurkį, Tomą Plaščynską ir Kastytį Stankaitį. Treti šioje klasėje – palangiškių „Turbožiedo – Raimotos“ komandos sportininkai Raimondas Abromas, Karolis Gedgaudas ir Artūras Radinis su „BMW 325i".

„A3000+" klasės čempionų taurės iškeliaus į Latviją – geriausi šioje klasėje buvo „TVA Motosport“ ekipos lenktynininkai su „BMW M3". Igor Zubkov ir Viktor Vasiljev tapo ir bendrosios čempionato įskaitos bronzos laimėtojais. Antroji „A3000+“ vieta teko „Autoverslo“ komandai – Vyteniui Gulbinui, Valdemarui Zakarauskui, Robertui Babarskui ir Andrejui Terui, lenktynėse vairavusiems „Audi A4".

REKLAMA

Rimas Blažulionis ir Saulius Vitkauskas („Rimo“) su „BMW 330D", vos per plauką likę nuo bendrosios įskaitos čempionų titulo, iškovojo pirmąją vietą „D“ klasės įskaitoje. Už jų rikiuojasi „Kauko“ komanda (Igoris Ivanovas, Kęstutis Vilkas, Martynas Giknius ir Sigitas Ambrazevičius) su „VW Golf“ ir „Artas Racing“ komanda (Artūras Mrazauskas, Dainius Kablys ir Darius Baltramiejūnas) su „Lexus IS F“. „X1" klasėje greičiausiais buvo Ramūnas Čapkauskas ir Vilmantas Audzijonis, „BOD-Bauer Team“ sportininkai, lenktyniavę „BMW M3".

Lenktynininkų Rimvydo Agurkio ir Nerijaus Beržinio bei „Dolce Moto“ klubo vadovo Manto Vyborno iniciatyva surengtame ilgų distancijų automobilių žiedinių lenktynių čempionate varžėsi virš 20-ies komandų. Čempionato nugalėtojai tradiciškai bus apdovanoti LASF sezono uždarymo renginyje, kartu su kitų automobilių sporto šakų čempionatų prizininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų