REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė dar pratęsė darbo grupės, kuri suburta derėtis dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimo, veiklą, nors šiems derybininkams ir nepavyko sutarti dėl didesnio finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Vyriausybė linkusi pritarti nepriklausomos Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo agentūros sukūrimui, praneša LRT Televizijos naujienų laida „Šiandien“.

REKLAMA

Vyriausybė uždaryti Ignalinos atominei elektrinei Europos Komisijos prašė 770 mln. eurų. Iki 2017-ųjų skirta 210 milijonų. Vyriausybė yra teigusi, kad toks siūlymas nepriimtinas.

Pernai lapkritį sudaryta darbo grupė siekė gauti daugiau lėšų, tačiau derybininkams nepavyko.

„Iki paskutinės nakties derybos vyksta intensyviai, jos baigiasi tik tada, kai yra priimtas sprendimas. Kada bus priimta sprendimas dėl naujos finansinės perspektyvos, tikrai sunku spėlioti. Norima jas užbaigti šiais metais, bet yra ir spėjančių, kad jos gali taip paprastai neužsibaigti“, – teigė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinis derybininkas su Europos Komisija Neilas Tankevičius traukiasi iš pareigų, nes pradeda dirbti ambasadoriumi Estijoje. Jis mano, kad laikas įkurti nepriklausomą agentūrą.

„Darbo grupės viena išdavų – kad būtina steigti nepriklausomą atominės elektrinės eksploatacijos nutraukimo agentūrą. Tai nėra išsigalvojimas, o daugelio šalių patirtis, kad atominė elektrinė pati negali užsidaryti, ją reikia uždaryti iš išorės, jai reikia suteikti tinkamus įpareigojimus“, – kalbėjo N. Tankevičius.

Ministro Pirmininko kancleris kol kas negalėjo pasakyti, ar ieškos pamainos darbą baigiančiam derybininkui. Deividas Matulionis Vyriausybei siūlė nutraukti darbo grupės veiklą, tačiau tam nebuvo pritarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt naivu tikėtis, kad kažkas dabar gali pasiūlyti daugiau pinigų. Nė viena šalis papildomų pinigų nėra išsiderėjusi, viskas bus suderėta dėl bendro paketo šių metų pabaigoje“, – sakė jis.

Ar pavyks gauti daugiau pinigų atominei uždaryti, tikimasi, paaiškės lapkričio pabaigoje Europos Vadovų Tarybos susitikime, kai Europos Sąjungos valstybių ir vyriausybių vadovai derėsis dėl ES biudžeto.

Reda Gilytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų