REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Narkotikų byloje teismo verdikto už grotų laukiantis 47-erių metų šiaulietis Jurijus Guseinovas bei 27-erių metų jo sūnus Anatolijus Guseinovas panoro būti išleisti laisvėn. Jų advokato įtikinėjimai, kad į laisvę išleisti kaltinamieji nepabėgs, negelbėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Skunde – argumentai apie barmeno darbą, skolas...

Šiaulių apygardos teismas kardomosios priemonės – suėmimo terminą tėvui ir sūnui buvo pratęsęs trims mėnesiams. Teismas įžvelgė pagrindą manyti, kad J. Guseinovas bei A. Guseinovas paleisti laisvėn gali bėgti ar slėptis nuo teismo. Kaltinamieji su šiuo teismo nutarimu nesutiko. Jų advokatas skunde Lietuvos apeliaciniam teismui liejo priekaištus, jog byloje nėra duomenų, patvirtinančių, jog J. Guseinovas ir jo sūnus galėtų bėgti nuo teismo.

REKLAMA

„Jis (Anatolijus Guseinovas, - aut. past.) yra jauno amžiaus, turi nuolatinę gyvenamąją vietą ir yra sudaręs neterminuotą darbo sutartį su bendrove dėl barmeno darbo. Vien tai, kad jo ginamasis turi ryšių užsienyje, taip pat negali būti vertinama kaip grėsmė dėl jo pabėgimo“, - teigta skunde.

Advokatas teismą bandė įtikinėti, jog suimtas nekaltas žmogus, nes A. Guseinovui inkriminuojami nusikaltimai – nepagrįsti. Esą didelį kiekį narkotikų gabenantys žmonės yra gana turtingi žmonės, ko, gynėjo nuomone, nepasakysi apie A. Guseinovą. Teigiama, jog kaltinamasis yra skolingas greituosius kreditus teikiančiai bendrovei. A. Guseinovo tėvą ginantis tas pats advokatas teismui pateikė kitą argumentą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vien tai, kad jo ginamasis turi ryšių užsienyje, taip pat negali būti vertinama kaip grėsmė dėl jo pabėgimo“, - apie kelerius metus Ispanijoje gyvenusį J. Guseinovą teigta skunde.

A. Guseinovui nei jo amžius, nei barmeno darbas ištrūkti į laisvę nepadėjo. Advokato argumentai nebuvo triuškinantys ir J. Guseinovo atžvilgiu. Lietuvos apeliacinis teismas tėvo ir sūnaus atžvilgiu pakeisti kardomąją priemonę pagrindo nerado. Palikta galioti Šiaulių apygardos teismo nutartis. Naujai priimta Lietuvos apeliacinio teismo nutartis neskundžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kvaišalus slėpė mašinos padangose

A. Guseinovas su tėvu pareigūnams įkliuvo šių metų pradžioje. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, gavę informacijos, jog J. Guseinovas, A. Guseinovas bei dar vienas jų bičiulis gali būti susiję su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, šių metų vasarį įvykdė operaciją, per kurią pavyko sulaikyti visus tris įtariamuosius.

Pareigūnai Šiaulių rajone sustabdė „Mercedes-Benz Sprinter“ su priekaba automobiliui transportuoti. Ant jos vežtas „Honda Civic“. Teisėtvarkos sergėtojai nusprendė patikrinti abi transporto priemones. Mašinos atgabentos į policijos komisariato kiemą, kur kriminalistams teko užsiimti neįprastu jiems darbu – automobilio ardymu.

Keltuvu pakėlus transportuotąjį automobilį, pradėtos kvaišalų paieškos. Jos nebuvo bergždžios. Išmontavus automobilio padangas, įvairiose celofaninėse pakuotėse rasta, kaip įtariama, apie puspenkto kilogramo „žolės“ ir kanapių dervos. Kaip tuomet įvardyta, radinio vertė gali siekti 100 tūkstančių litų.

REKLAMA

Vienas iš trijulės – A. Guseinovas – pareigūnams įkliūva jau ne pirmą kartą. Praėjusių metų spalį jis su draugu buvo sulaikytas Šiaulių rajone, prie Bubių gyvenvietės. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis tuomet buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, taikyta su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė.

Jei teismas įrodytų trijulės kaltę dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, jiems grėstų laisvės atėmimas nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų