REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus vasarai prasidėjo vestuvių sezonas. Net 99 proc. žmonių Lietuvoje tuokiasi būtent šiuo metų laiku. Daugėja porų, kurios savo šventes rengia po atviru dangumi, atsigręžia į lietuvių papročius ir trokšta vestuves atšokti kuo neįprasčiau.

Atėjus vasarai prasidėjo vestuvių sezonas. Net 99 proc. žmonių Lietuvoje tuokiasi būtent šiuo metų laiku. Daugėja porų, kurios savo šventes rengia po atviru dangumi, atsigręžia į lietuvių papročius ir trokšta vestuves atšokti kuo neįprasčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Limuzinai nebepopuliarūs

Ne vienus metus vestuves planuojanti vilnietė Diana Sugintienė gerai išmano šių dienų vestuvių madas. Skiriasi ne tik aprangos, aksesuarų, šukuosenų ar dekoracijų, bet ir pageidaujamo transporto poreikiai.

REKLAMA

„Anksčiau vestuvės ir limuzinas buvo neatsiejami dalykai. O dabar per metus tik viena jaunųjų pora tuoktis važiavo daugiaviečiu limuzinu. Ši transporto priemonė yra gera išeitis tiems, kurių vestuvėse dalyvauja daug pamergių ir pabrolių. 12–16 žmonių talpinančiu automobiliu gali važiuoti visi drauge“, – pasakojo D.Sugintienė.

Šiandien žmonės tuoktis linkę važiuoti savo automobiliu arba nuomotis prabangias BMW ar „Mercedes-Benz“ markių mašinas. Didžioji dalis vestuvių vyksta vasarą, todėl poros dažnai renkasi kabrioletus ar senovinius didelius automobilius. „Dažnai nutinka taip, kad jaunųjų įsivaizduojamos vestuvės neatitinka jų planuojamo biudžeto, tad taupoma mažinant išlaidas transportui. Todėl automobilių nuomos poros neretai iš viso atsisako“, – sakė vestuvių planuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Tikri vyrai pinigų negaili

Transporto nuoma yra gana brangi. Kelių prabangių automobilių nuoma dienai siekia 1 500 Lt. Šiuo vestuvių atributu dažniausiai rūpinasi vyrai. „Įdomu tai, kad jaunikiams aukšta norimo automobilio nuomos kaina – ne kliūtis. Nors jiems sunku suvokti, kaip gėlių kompozicija ant stalo gali kainuoti 300 litų, jie lengva ranka pasiryžę sumokėti septynis kartus daugiau už senovinio automobilio nuomą“, – brangiai kainuojančius vyrų norus atskleidė D.Sugintienė.

Jaunavedžiai tuoktis dažniausiai važiuoja juodos spalvos automobiliais. Juoda simbolizuoja prabangą. Balta spalva vis dar itin nepopuliari. „Kartą pora paprašė manęs surasti jiems baltą BMW ar „Mercedes-Benz“ markės automobilį. Teko ilgai ieškoti, o mašinas nuomojantys žmonės iš manęs garsiai juokėsi, neva tai – misija neįmanoma“, – linksmai pasakojo vestuvių planuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilių puošyba taip pat vis dar populiari. Žinoma, tai darydami daugelis taip pat linkę taupyti, tačiau gėlės ar atlasiniai kaspinai, kuriais dažniausiai ir puošiami automobiliai, atsieina nedaug.

Senoviniai automobiliai nepatikimi

Šiandien vestuvėse itin populiarūs retro stiliaus automobiliai. Jie dideli, prabangūs, tačiau turi ne vieną trūkumą. „Visada įspėju jaunuosius, jog, planuodami tuoktis rugpjūčio pirmoje pusėje ir nuomotis seną automobilį, jie turi įvertinti tai, kad jame nebus kondicionieriaus. Kitas didelis trūkumas – nepatikimumas. Beveik kas antra tokia mašina vestuvių dieną sugenda. Todėl būtina pasirūpinti, kad iš paskos važiuotų kitas automobilis, į kurį jaunieji galėtų persėsti, jei kas nors nutiktų“, – pasakojo Diana. Retro automobiliais (ypač sovietinėmis volgomis ir pan.) labiausiai žavisi užsieniečiai. „Jie labai vertina sovietinę egzotiką“, – tvirtino D.Sugintienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų