REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turnyre „Bigger's Better“ Vilniuje gegužės 25 dieną dvikovinio sporto gerbėjai pamatys ne tik profesionalaus bokso, bet ir Muay Thai kovas. Vienoje iš jų laukia intriguojanti akistata tarp Kauno ir Vilniaus klubų atstovų 20 metų Manto Rimdeikos ir 22 metų Juliaus Mockos.

REKLAMA
REKLAMA

Abu kovotojai kartą jau buvo susitikę šiais metais Šiauliuose Baltijos mėgėjų Muay Thai čempionate – tuomet pergalę taškais iškovojo J. Mocka. „Pralaimėjau, nes mano buvo prasta ištvermė – paskutiniame raunde viską lėmė taškai. Tikiuosi revanšinė kova man bus sėkminga“, – tikino M. Rimdeika.

REKLAMA

Abu sportininkai prieš būsimą dvikovą daug dėmesio iš pradžių skyrė fiziniam pasirengimui, o vėliau – taktikai, staigmenoms, kurias tikisi išmėginti kontroliniuose turnyruose. Vienas iš jų – Europos mėgėjų K-1 čempionatas Šiauliuose.

M. Rimdeika (juoda apranga) (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)M. Rimdeika (juoda apranga) (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

M. Rimdeika: pirmiausia – nugalėti save

„Julius – geras ir techniškas varžovas, fiziškai stiprus. Kaip buvęs regbio žaidėjas itin stabiliai stovi ant žemės. Jis gerokai sunkesnis už mane, todėl stengiuosi dirbti daugiau su jėga ir priaugti masės. Manau, stovėsiu taip pat tvirtai ant žemės kaip ir jis“, – juokėsi 96 kg sveriantis Mantas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, visuomet sunkiau kovoti su sunkesniais varžovais, nes tuomet reikia galvoti, kaip išvengti nuolatinio jų spaudimo į kampus: „Ruošiu taktiką, visokius būdus, kaip apgauti priešininką. Turiu paruošti staigmenų, visi pamatys.“

Kauno sporto klubo „Titanas“ atstovas neabejojo, kad Vilniaus „Siemens“ arenoje jam pavyks revanšuotis. „Esu užsispyręs, turiu planą, kaip pasiruošti fiziškai, taktiškai ir psichologiškai. Pirmiausia reikia nugalėti save. 70 proc. šiame sporte pergalę lemia psichologija“, – tikino kovotojas ir šią dvikovą įvardijo kaip vieną svarbiausių šį sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mantas Rimdeika (juoda apranga) (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Mantas Rimdeika (juoda apranga) (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

J. Mocka: užtvirtinsiu pirmąją pergalę

Prisiminęs pirmąjį susidūrimą ringe su būsimuoju varžovu J. Mocka prisipažino, kad su M. Rimdeika nebuvo lengva kovoti. „Jei nebūtų rimtas varžovas, revanšo nenorėtų“, – juokėsi jis.

Vilniaus sporto klubo „Spartagym“ atstovas tvirtino, kad Mantas – jaunas, ištroškęs pergalių ir perspektyvus kovotojas: „Manau jis gerai pasiruoš ir kova bus tikrai įdomi. “

Anot jo, varžovo stipriosios pusės yra ūgis ir darbas rankomis, o paties Juliaus – svoris ir patirtis. „Svarbiausia mano kaip kovotojo savybė – charakteris. Reikės užtvirtinti tą pirmąją pergalę. Galvoju, kaip  ir kas. Varžovas taip pat nemiega. Jeigu negalvočiau, kad laimėsiu, nelipčiau į ringą“, – teigė J. Mocka.

REKLAMA

S. Maslobojevas ir J. Mocka (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)S. Maslobojevas ir J. Mocka (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Priešprieša Vilnius – Kaunas?

„Bigger's Better“ turnyro organizatoriai abiejų kovotojų akistatą ringe pateikia ir kaip dvikovą tarp Vilniaus ir Kauno. Ši priešprieša itin gerai matyti per Lietuvos krepšinio milžinų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandų rungtynes. Ką apie tai mano patys sportininkai?

„Kiek esu stebėjęs varžybas, būna skanduočių ir už Kauną, ir už Vilnių. Neabejoju, kad ta priešprieša yra ir nesikratau atsakomybės kaip Kauno atstovas. Juk ateis draugai ir gerbėjai. Tačiau apskritai stengiuosi negalvoti apie tai, o daryti tai, ką turiu, ir laimėti“, – sakė M. Rimdeika.

REKLAMA

J. Mocka tvirtino, kad dviejų šalies didmiesčių priešprieša jų sporto šakoje neatsispindi: „Bendraujame ir su klubais, ir jų treneriais. Mūsų mažai ir reikia bendradarbiauti, kad pasiektume kažkokių tikslų.“

Vilnietis labiau atkreipė dėmesį į tai, kad teks kovoti stebint būriui pažįstamų ir draugų. „Nors kovosiu savo mieste, tačiau šioks toks spaudimas bus. Gal lengviau kitur, kai niekas nieko nesitiki ir nemato, – sakė Julius ir pridūrė, kad tai jam – ne problema. – Būdų kaip atsipalaiduoti ar kontroliuoti save turiu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Mocka ir S. Maslobojevas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)J. Mocka ir S. Maslobojevas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Keičiasi bokso turnyro dalyviai

Pagrindinėje „Bigger's Better“ programoje įvyko pakeitimų – vietoje olando Rodgerso Pino kovos švedas Mattiasas Lundkvistas, o bulgarą Todorą Todorovą pakeis iranietis Shahriyaras Weissi.

Priminsime, kad tarp aštuonių profesionalaus bokso turnyro dalyvių bus ir lietuvis Sergejus Maslobojevas pravarde Kuvalda.  Lietuvos kikbokso čempionate kelis titulus neseniai laimėjęs kovotojas anksčiau interviu Balsas.lt sakė, kad jo galvoje mintys tik apie pergalę.

REKLAMA

TIK FAKTAI

„Bigger's Better“ turnyre aštuoni kovotojai burtų keliu gauna varžovą. Nugalėtojui, laimėjusiam tris kovas, atitenka 15 tūkst. JAV dolerių piniginis prizas. Ringe kovojama tris raundus po tris minutes.

„Bigger's Better“ turnyro kovotojai: Sergejus Maslobojevas (Lietuva), Denisas Sebastianas (Vokietija), Kamilas Sokolowskis (Lenkija), Mattias Lundkvistas (Švedija), Andrea Poputea (Rumunija), Alexanderis Pantiukhovas (Baltarusija), Constantinas Glukhovas (Latvija), Shahriyaras Weissi (Iranas).

Prestižinėje kovoje susitiks Mairis Brieidis (Latvija) ir Lukaszas Zygmuntas (Lenkija). Mhuay Thai kovose susigrums: Julius Mocka ir Mantas Rimdeika, Grigorij Kopistinskij ir Ernestas Dabkus, Deivido Danylos varžovas kol kas neaiškus.

TAIP PAT SKAITYKITE

S. Maslobojevas: nesuvokiu pergalės be nokauto

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų