REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girtavimo krizei Britanijos sostinėje gilėjant, kovai su šiuo reiškiniu pajungiamos naujos priemonės. Šią savaitę paaiškėjo, kad Londono Soho rajone duris vėl atvers Alkoholio reabilitacijos centras arba, liaudiškai tariant – blaivykla.

REKLAMA
REKLAMA

Ši blaivykla jau veikė per Kalėdas, o jos veikla vertinama kaip pasiteisinusi.

Ši naujiena buvo pristatyta po to, kai ministras pirmininkas Davidas Cameronas paskelbė kovą su girtavimu, kuris atneša nacionalinei sveikatos sistemai 2,7 milijardo svarų nuostolio kasmet.

REKLAMA

Londono greitosios medicinos pagalbos tarnyba (LAS) ir Westminsterio savivaldybė pareiškė, jog Soho išblaivinimo centras atsidarys nuo šio mėnesio pabaigos ir veiks penkias savaites penktadienio ir šeštadienio naktimis. Taip pat planuojama atverti panašią įstaigą Romforde.

LAS direktorius Martinas McTigue'as kalbėjo: „Man malonu, jog galėsime vėl atverti Soho centrą, kadangi absoliučiai daugumai alkoholio padauginusių pacientų, kuriuos turime, nebūtina kreiptis į ligonines. Jie gali gauti visą reikalingą priežiūrą alkoholio reabilitacijos centre.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama ir apie kitas planuojamas priemones, kurios padėtų svaigalų perdozavusiems žmonėms. West Endo rajone bus įkurtas „Išvykimo fotelis“, į kurį įsėdusiems žmonėms medikai duos ledinukus cukraus kiekiui kraujyje pakelti bei įsispiriamas šlepetes moterims, nebegalinčioms paeiti su aukštakulniais.

Taip pat siūloma, jog naktiniuose autobusuose galėtų važinėti medikai, galintys suteikti reikiamą pagalbą girtiems keleiviams, važiuojantiems namo iš pasilinksminimo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų