REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tenkindamos vairavimo entuziastų poreikius „Toyota“ ir „Subaru“ kompanijos Japonijos rinkoje pasiūlys jiems maksimaliai „nuardytas“ puristines sportinių kupė „GT-86“ ir BRZ versijas. Iš esmės, tai reiškia kad automobiliuose nebus nieko, be ko gatvių chuliganai negalėtų apsieiti, todėl modeliai bus pigesnis ir potencialiai greitesni už bazines versijas.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos rinkoje puristinės versijos turėtų pasirodyti jau kovo mėnesį, o kaina sieks 2,06 mln. jenų už BRZ (maždaug 69 tūkst. litų) ir 1,99 mln. jenų – už „GT-86“. Modifikacijos vadinsis atitinkamai RA ir RC, o viduje nebus oro kondicionierių, garso aparatūros, puodelių laikiklių, durų apšvietimo, oda aptraukto vairo ir pavarų perjungimo svirties, aliuminio pedalų, dekoratyvinės aliuminio imitacijos apdailos, plokštelių ant slenksčių ar bagažinės apšvietimo.

REKLAMA

„Toyota GT-86 RC“ (nuotr. Gamintojo)„Toyota GT-86 RC“ (nuotr. Gamintojo)

Automobilio išorė taip pat nemažiau svarbi puristais save laikantiems pirkėjams, kaip galimybė išsiskirti iš minios, ir šiuo atveju „Subaru“ bei „Toyota“ taip pat demonstruoja, ką jos galia padaryti, siekdamos įrodyti, kad RA/RC komplektas iš tiesų skirtas vairavimo entuziastams. „Toyota“ siūlo nedažyto juodo plastiko priekinį ir galinį buferius, veidrodėlių korpusus ir durų rankenėles. Taip pat pašalinti buvo priešrūkiniai žibintai, galimybė užlenkti šoninio vaizdo veidrodėlius, nuimtas galinis oro aptakas. Kaip kraštutinę priemonę gamintojai nusprendė panaudoti ir 16 colių skersmens plieninius ratlankius.

Automobilio konstrukcija beveik nepasikeitė. Neskaitant variklį papildomai apkraunančio kondicionieriaus taip pat buvo pašalintas plastikinis skydas, dengiantis įsiurbimo kolektorių. Galinė ašis taip pat neteko aušinamų stabdžių diskų, tačiau visus keturis ratus visgi stabdo 15 colių skersmens diskai. Didžiausias pasikeitimas yra mechaniniu pakeistas torseno galinis diferencialas. Kupė modelius tokie puristiniai komplektai palengvina 40 kg, tiesa, Europoje šie automobiliai bus pastebimai brangesni. Pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos pirkėjams puristinis „Subaru BRZ“ bus parduodamas už 25 tūkst. svarų (beveik 103 tūkst. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų