REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip rasti ramybę, kai graužia nerimas? Būna, kad mūsų neramiame pasaulyje problemos plūsta kaip jūros bangos. Bankrutuoja bankas, kuriame laikėte indėlius? Kaimynas užpylė Jūsų butą? Vėl pernakt pasikeitė mokesčiai, naujai tenka pildyti deklaracijas ar nebežinote, kiek Jūs skolingas valstybei, o gal valstybė skolinga Jums? Norite sudaryti sutartį, bet nesate tikras, ar tikrai įsigilinote į visas sąlygas, ir ar jas teisingai supratote? Gal ramiai miegoti Jums neleidžia skolų išieškotojai? O gal Jus apgavo žmogus, kuriuo pasitikėjote? Ar dėl valdininko aplaidumo turite nuostolių? Nuolatiniai iššūkiai versle, kilnojamo ar nekilnojamo turto problemos, šeimyninio gyvenimo peripetijos – galima vardinti ir vardinti.  Tai mūsų gyvenimas. Gyvename teisinėje valstybėje, taigi visi mūsų veiksmai  reguliuojami teisės.

REKLAMA
REKLAMA

Kur ieškoti paramos ir patarimo, kai susiduriame su problema? Lietuvoje neretai žmonės sukandę dantis kenčia, bando tvarkytis patys ar pagalbos ieško pas pažįstamus, draugus ar gimines. Kodėl? Ar dėl to, kad gyvena šia diena, ar dėl to, kad dažnas niekuo nepasitiki? O gal tikisi, kad visos gyvenimo audros praūš nepalietusios? Vargu, ar taip būna. Tai kaip dantų skausmas –  ištinka netikėtai, ir be specialisto pagalbos nebeišsisuksi. Nebe tie laikai, kai dantų skausmą replėmis turgaus aikštėse gydydavo barzdaskutys, ar koks pajėgesnis kaimynas skaudamą dantį iškaldavo akmeniu. Šiais laikais nuolatinė priežiūra ir laiku suteikta kvalifikuota pagalba paprastai apsaugo nuo nemalonių netikėtumų arba bent jau gerokai sušvelnina pasekmes.

REKLAMA

Lietuvoje žmonės dar, ko gero, nėra iki galo įsisąmoninę, kad gyvename teisinėje valstybėje, kaip ir visas civilizuotas pasaulis. Tiek Amerikoje, tiek Europoje žmonės, susidūrę su problema, kreipiasi į teisininką. Labai populiarios asmeninio teisininko paslaugos. Tokios paslaugos populiarėja ir mūsų kaimyninėse šalyse – Latvijoje, Estijoje, Rusijoje. Žmonės ten siekia turėti ne tik asmeninį kirpėją ar asmeninį gydytoją, bet – būtinai – asmeninį teisininką. Lietuvoje poreikis asmeniniam teisininkui jau randasi taip pat. „Justicijos“  direktorius teisininkas Vaidas Šalaševičius sako, kad šiais laikais asmeninis teisininkas – būtinybė. Kaip sakoma, pasitikėk savimi, pasitikėk partneriu, bet visus veiksmus ar sutarimus neprošal dar aptarti su teisininku. Geriausia – asmeniniu. Atsargumas gėdos nedaro. Kvalifikuotas šių laikų teisę išmanančio juristo patarimas neleidžia kilti papildomoms problemoms, užbėga joms už akių, apsaugoja nuo neteisingo žingsnio, sutaupo laiko ir pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Sakykim, kyla konfliktas tarp darbdavio ir darbuotojo. Nesvarbu, kurioje pusėje esate Jūs, asmeninis teisininkas visada bus Jūsų pusėje. Įstatymų yra daug ir jie gali būti išmanančių žmonių interpretuojami įvairiais aspektais. Todėl ir galutiniai sprendimai gali labai daug priklausyti nuo teisininko, ginančio vieną ar kitą pusę, profesionalumo ir suinteresuotumo. Tokioje situacijoje asmeninio teisininko patarimai ir veiksmai gali labai palengvinti gyvenimą.

Taigi ar reikalingas asmeninis teisininkas? Žinoma.  Bet kuriuo paros metu surenkate savo asmeninio teisininko telefono numerį ir gaunate patarimą ar veiksmų planą, kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Ir ne  tik patarimą. Asmeninis teisininkas yra tarsi Jūsų ar Jūsų šeimos draugas, kuris visada šalia ir kuris ištikus bėdai ar tiesiog susikūrus naujai nepažintai situacijai padės rasti sprendimą.  Jūs įgysite nuoširdų patarėją, ramstį neramioje kasdienybėje. Ir ramiai miegosite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų