REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Denticija“ – patikimumą ir kokybiškas paslaugas teikianti odontologijos klinika. Prireikė nemažai laiko ir atkaklumo siekiant įgyvendinti idėją – sukurti tokias klinikas, kuriose būtų atliekamos visos odontologijos paslaugos, vienoje vietoje naudojant modernias technologijas. Beje, tai viena seniausių odontologijos klinikų Lietuvoje.

„Denticija“ – patikimumą ir kokybiškas paslaugas teikianti odontologijos klinika. Prireikė nemažai laiko ir atkaklumo siekiant įgyvendinti idėją – sukurti tokias klinikas, kuriose būtų atliekamos visos odontologijos paslaugos, vienoje vietoje naudojant modernias technologijas. Beje, tai viena seniausių odontologijos klinikų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Kauno „Denticija“ savo veiklą pradėjo prieš 57 metus, tai viena iš ilgiausiai veikiančių odontologijos klinikų visoje Lietuvoje. Vilniaus Centro „Denticija“ – viena iš pirmųjų odontologijos klinikų Vilniaus mieste, savo veiklą pradėjusi prieš 50 m. 1993 metais duris atvėrė ir viena pirmųjų privačių klinikų Lietuvoje – „Vilniaus Denticija“.

REKLAMA

Dabar įmonių tinklą „Denticija“ sudaro ne vieną dešimtmetį veikusios odontologijos klinikos: UAB „Denticija“, AB „Dantis“ (Centro odontologijos klinika „Denticija“ Vilniuje), UAB „Stomatologijos poliklinika“ (Odontologijos klinika „Denticija“ Kaune), bei naujai įkurta dantų technikos laboratoriją „Denticija“, kurioje dirba net 22 aukščiausios kvalifikacijos dantų technikai. Laboratorija aprūpinta naujausiomis ZFX kompiuterinėmis (gaminių moduliavimas) ir kitomis gamybinėmis technologijomis, visa tai leidžia atlikti aukščiausią dantų protezų gamybos kokybę už prieinamą kainą. Dantų technikos laboratorijos „Denticija“ gamybinės galimybės plačios – nuo laikino vainikėlio gaminimo iki sudėtingiausių konstrukcijų darbų.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekviena iš odontologijos klinikų, priklausančių grupei „Denticija“ pasižymi lanksčia kainodara, kvalifikuotomis paslaugomis, aukšta kokybe ir dėmesiu kiekvienam pacientui. „Denticija“ yra pasirašiusi odontologinių paslaugų tiekimo sutartis su pagrindinėmis draudimo bendrovėmis, taip pat teikia odontologijos paslaugas išsimokėtinai be jokio pabrangimo, siūlo įvairias lojalumo programas bei nuolaidas.

„Denticija“ vaikų ortodontiniam gydymui gali pasiūlyti ne vieną dantų tiesinimo lyginamųjų lankų (breketų) sistemą, specialistai dantų gydymą atlieka naudojantis mikroskopiniais akiniais, o tai užtikrina dar geresnę gydymo kokybę. Klinikose atliekamas konservatyvus ir chirurginis periodonto ligų gydymas su lazeriu „MD Waterlase“, dantų implantacijai naudojami pasaulinio prekės ženklo „Zimmer“ implantai. Paslaugų sąrašas nuolat plečiasi, greitai „Denticija“ galės pasiūlyti sudėtingas chirurgines operacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klinikose įdiegta visų pacientų gydymo ir profilaktikos etapų automatinė stebėsena, tai yra viena moderniausių „SERVE Protessionals“ kompiuterinių programų. Visos klinikos įsikūrusios patogiose vietose, yra nemokama automobilių stovėjimo aikštelė.

Klinikos „Denticija“ savo klientus pasitinka ne tik atsinaujinusios įvaizdį ir pakeitusios pavadinimą, bet ir subūrė geriausių šalies odontologijos specialistus. Dabar odontologijos klinikų grupėje „Denticija“ dirba profesionali 52 gydytojų odontologų komanda, iš viso įmonėse dirba daugiau nei 200 darbuotojų. Aukštos kvalifikacijos specialistai nuolat tobulinasi ir gilinasi žinias ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – Vokietijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Šveicarijoje. Per daug darbo metų klinikose sukaupta patirtis leidžia čia dirbantiems specialistams puikiai pasirūpinti pacientų burnos sveikata, susirgimų profilaktika, gydymu ir reabilitacija. Visi specialistai yra susipažinę su naujausiomis gydymo technologijomis, dirba su naujos kartos odontologine įranga ir videografine technika, visuose kabinetuose įrengta moderni, Europos Sąjungoje sertifikuota aparatūra.

REKLAMA



Kauno odontologijos klinikos „Denticija“ direktorius, profesorius, mokslų daktaras Algimantas Antanas Šurna Kaune konsultuojantis sutrikusios kramtymo funkcijos, smilkinkaulio apatinio žandikaulio sąnario susirgimų ir jų profilaktikos bei reabilitacijos klausimais, sutiko atsakyti į keletą portalo Balsas.lt klausimų:

Dėl kokių problemų dažniausiai į jus kreipiasi pacientai?

Šiuolaikinės kramtymo sistemos reabilitacijos technologijos (dantų implantacija, dantų protezų gamybos kompiuterinė technologija) ir pacientų reikalavimai greitai, standartiškai bei gražiai keisti veido įvaizdį, ignoruojant asmens individualius duomenis, dažnai sukuria situacijas, kai nauja išorinė struktūra yra neadekvati jau susiformavusiai brandaus žmogaus vidinei sandarai ir apatinio žandikaulio judesių koordinacijai. Formuojasi okliuzijos (sukandimo) disbalanso situacija, kurioje silpniausia grandis yra smilkinkaulio apatinio žandikaulio sąnarys. Kramtymo funkcija iš dalies yra kaip dar viena žmogaus veiklos jutiminė grandis, specializuoti apydančio audiniuose esantys receptoriai įvertina maisto fizinius ir mechaninius parametrus ir pagal tai reguliuojanti kramtymo procesą. Pažeidus nors vieną sistemos grandį netinkamu dantų eilių defektų protezavimu ar stresine gyvensena, gali formuotis funkciniai sutrikimai, kurie, laiku nepastebėjus, sukelia ir struktūrinius negrįžtamus sąnario pokyčius. Jų korekcija jau yra problemiška. Mes ne prieš dantų implantaciją, ne prieš šiuolaikines technologijas ar vieno etapo greitaeigę reabilitaciją. Mes už atsakingą požiūrį į leistinus pokyčius ir jų pasekmes. Žmogaus organizmas ne mašina, ir nederėtų beatodairiškai keisti jo struktūras neatsižvelgiant į gamtos suteiktas galimybes ir jų koregavimo ribas. Todėl ir siūlome visais sudėtingais atvejais šiuolaikine neinvazine technologija ištirti sąnario struktūrą, jo funkcijos ypatumus, apatinio žandikaulio judesius ir pagal tų tyrimų duomenis padėti kolegoms planuoti ar koreguoti gydymą.

REKLAMA

Kokios odontologijos naujovės šiuo metu taikomos „Denticijoje“?

„Denticijos“ sistemos pagrindinė veiklos kryptis yra kompleksinis odontologinių paslaugų teikimas toje pačioje klinikoje. Tokia sistema, kurioje pacientas tiesiogiai prižiūrimas kelių specialistų, nėra siuntinėjamas į kitas įstaigas, kur jaučiama atsakomybė už gydymo visumą, pagal situaciją daromi adekvatūs gydymo strategijos pokyčiai, nėra pelninga gydymo įstaigai, bet yra palanki pacientui jo asmens savigarbos ir gydymo kokybės prasme.

Ar „Denticijoje“ atliekamos paslaugos atitinka naujausius pasaulinius pasiekimus odontologijos srityje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Denticijos“ įmonių grupėje yra teikiamos visos galimos odontologijos paslaugos, pradedant profesionalia burnos higiena, estetiniu plombavimu, dantų paviršių mikroprotezais ir baigiant dantų protezų gamyba kompiuterine technologija (CAD/CAM) iš visų šią dieną įmanomų konstrukcinių medžiagų. Atliekama išsami kramtymo sistemos funkcijos kompiuterinė diagnostika ir pagal ją planuojama reabilitacijos eiga.

Kuriomis klinikoje taikomomis paslaugomis ypač didžiuojatės?

Didžiuojamės sukurta paslaugų teikimo kompleksine sistema. Visos paslaugų teikimo sritys yra aktualios ir gerbtinos. O išskirtinai didžiuojamės kompiuterinių technologijų taikymu diagnostikoje ir gamyboje.

REKLAMA

Dantų implantai... Dauguma vis dar prisibijo jų, kitus baugina paslaugų kaina. Kuo jie ypatingi?

Visais atvejais, kai klasikinis dantų protezavimas negali užtikrinti kramtymo efektyvumo ir pakankamai geros gyvenimo kokybės, dantų implantai yra nepakeičiami, nes tik jais įmanoma sutvarkyti didelės apimties dantų eilių defektus ar bedantes burnas. Tinkamai parinkti implantai, atsakingai implantuoti ir ant jų pagaminti adekvatūs dantų protezai, laikantis asmeninės burnos higienos, nerūkant, tarnauja labai ilgai.

„Denticija“ išsiskiria tuo, kad turi savo dantų technikų laboratoriją. Kuo tai naudinga pacientams?

REKLAMA

„Denticijos“ dantų technikos laboratorijos veikla tiesiogiai atitinka kompleksinių odontologinių paslaugų teikimo koncepciją. Tai užtikrina gaminių kokybę, funkcionalumą, galimą korekciją. Tai finansinė, medicininė, moralinė atsakomybė už daugelio specialistų kompleksinę veiklą. Dantų technikų laboratorijos veiklos produktais užbaigiama reabilitacijos procedūra.

Odontologijos klinikas ir dantų technikos laboratoriją rasite adresais:

Odontologijos klinika Vilniuje „Denticija“ – V. Grybo g. 32/10, Vilnius. www.vilniausdenticija.lt Registracija:85 270 91 25, +370 698 521 64

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Centro odontologijos klinika „Denticija“ – Vilniaus g. 25, Vilnius. www.centrodenticija.lt Registracija: 85 266 00 10, +370 610 07 778

Dantų technikos laboratorija „Denticija“ – Vilniaus g. 25, Vilnius. www.denticijoslaboratorija.lt Registracija: 85 266 00 15, +370 616 21 108

Kauno odontologijos klinika „Denticija“ – Vytauto pr. 14. Kaunas, www.kaunodenticija.lt. Registracija:83 72 25 250, +370 671 969 79

užs. nr: 1856

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų