REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį Šiaurės Teherane buvo užmuštas Technikos universiteto fizikos profesorius Mostafa Ahmadis Roshanas, dirbęs branduolinėje srityje, praneša Lenta.ru. Mokslininkas buvo susprogdintas – bombą po jo automobiliu padėjo nežinomas vyriškis, atvykęs su motociklu.

REKLAMA
REKLAMA

Sprogimo metu nukentėjo ir daugiau žmonių, du iš kurių žuvo. Teherano gubernatoriaus pavaduotojas suskubo dėl išpuolio apkaltinti Izraelį, kuris, pasak jo, provokuoja ginkluotą konfliktą ir siekia sutrikdyti Irano parlamento rinkimus, kurie yra numatyti kovo mėnesį.

REKLAMA

32 metų amžiaus Ahmadis Roshanas specialiazavosi naftos pramonės srityje, o pastaruoju metu dirbo Natanzo branduoliniame centre, kur yra vykdomas urano sodrinimas.

Šis incidentas įvyko lygiai dveji metai po kito incidento, kai 2010 metų sausio 1 dieną žuvo dar vienas Irano branduolinės fizikos specialistas Majidas Shahriaris. Tuomet buvo pasikesinta ir į Fereydooną Abbasį – taip pat branduolinės fizikos atstovą, dirbusį su Irano branduoline programa. Jis patyrė sunkius sužeidimus, tačiau išgyveno.

Artėjant JAV prezidento rinkimams, Respublikonų partijos kandidatai jau ne kartą yra minėję, kad būtina rengti išpuolius ir diversijas prieš Irano branduolinės fizikos mokslininkus.

Taip pat skaitykite:

JAV: Iranas toliau pažeidžia JT rezoliuciją sodrindamas uraną

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų