REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 19:07 val.)

REKLAMA

Per sušauktą spaudos konferenciją buvo patvirtinta, kad išpuolius Belgijoje, Liežo mieste, vykdė vienas asmuo. Nordine'as Amranis šiandien vidurdienį Liežo centre įvykdyto išpuolio metu nužudė 3 ir sužalojo dar 75 žmones. Į žmonių minią jis metė iš savo namų Lieže astineštas tris granatas ir vėliau pradėjo šaudyti.

REKLAMA
REKLAMA

Jo aukomis tapo du paaugliai, 15 ir 17 metų berniukai, bei 75-erių moteris, kuri vėliau mirė nuo patirtų sužalojimų. Po įvykdyto išpuolio N. Amranis nusišovė.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad šiandien N. Amranis turėjo stoti prieš teismą dėl kaltinimų neteisėtu ginklų bei narkotikų laikymu. Nėra jokių duomenų apie jo protinę negalią ar ryšius su teroristinėmis grupuotėmis.

(Papildyta 17:33 val.)

Trys žmonės žuvo antradienį Belgijos mieste Lieže, kai keli sprogdintojai į žmonių minią pradėjo mėtyti granatas, praneša Belgijos dienraštis „Le Soir“, remdamasis naujienų agentūra „Belga“. Naujausiais duomenimis, žuvo mažiausiai 4 žmonės, o sužeistųjų skaičius pasiekė 60.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad granatas į žmones pradėjo mėtyti keli užpuolikai. Skelbiama, kad vienas jų – 40-metis vyriškis – į žmonių minią metė kelias granatas, viena pataikė į autobusų stotelę netoli Šv. Lamberto aikštės. Belgijos televizija „RTL.be“ pranešė, kad išpuolį vykdęs vyriškis metė sprogstamąjį įtaisą į teismo rūmus, veliau dar dvi granatas metė į autobusų stotelę.








Naujienų agentūra „Belga“ praneša, kad išpuolio metu nugriaudėjo 4 sprogimai, taip pat buvo girdimi šūviai. Po šių išpuolių netoli Liežo katedros vis dar buvo girdimi šūviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš žuvusiųjų buvo atakos organizatorius, kuris, kaip manoma, buvo savižudis sprogdintojas. Neoficialiais duomenimis du išpuolikai vis dar yra laisvėje.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai aptvėrė išpuolio vietą.

Kol kas už šiuos išpuolius atsakomybės neprisiėmė jokia grupuotė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų