REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad nėra blogo oro, tik mes nesugebame tinkamai apsirengti. Tą patį galima būtų pasakyti ir apie odos priežiūrą, ypač veido, kuris pirmasis, be apsaugos – juk kūną slepiame po šiltais drabužiais – priima visas besikeičiančias oro išdaigas.

Sakoma, kad nėra blogo oro, tik mes nesugebame tinkamai apsirengti. Tą patį galima būtų pasakyti ir apie odos priežiūrą, ypač veido, kuris pirmasis, be apsaugos – juk kūną slepiame po šiltais drabužiais – priima visas besikeičiančias oro išdaigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbu tai, kad veido oda labai kenčia ne tik nuo šalčio, bet ir nuo staigių oro temperatūros permainų: kai iš šiltos ir sausos patalpos išeiname į lauką – temperatūros skirtumas gali siekti kelias dešimtis laipsnių. Staigūs temperatūrų svyravimai verčia odos audinius ir juos maitinančias kraujagysles nuolat plėstis ir trauktis. Ilgainiui tai sukelia veido paraudimą. Sniegas, drėgmė, šaltis veikia ir odos apsauginę hidrolipidinę mantiją, todėl epidermio ląstelėse mažėja vandens ir lipidų, jos netenka gyvybingumo.

REKLAMA

Oda sausėja, tampa jautresnė, gali pradėti pleiskanoti, praranda elastingumą. Būtent tai labiausiai ir vargina moteris: žiemą sausa oda dar labiau išsausėja. Apsauginės odos plėvelės lipidai stabdo odos dehidrataciją, neleidžia šalčiui ir vėjui pasiimti drėgmės iš pačių giliausių odos sluoksnių, apsaugo nuo staigių temperatūros pokyčių. Būtent todėl, einant į šaltą orą rekomenduojama odą tepti riebesniu kremu. Kita vertus, namuose, prasidėjus šildymo sezonui, oras ypač greitai išsausėja. Tokioje patalpoje oda išgarina daug daugiau drėgmės negu vasarą ir žymiai greičiau sausėja.Taigi, odą būtina ir drėkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu, kad žiemą naudojamas kremas nebūtų ir per daug riebus, nes visą laiką nebūname tik šaltame ore. Tirštą, riebų, su įvairias augaliniais aliejais ir vitaminais maitinamąjį kremą reikėtų rinktis, jei lauke ruošiatės būti ilgiau. Šiltoje aplinkoje per riebūs kremai odą vargina, užkemša poras, neleidžia jai laisvai „judėti“. Keičiantis temperatūrai, reaguoja ne tik kraujagyslės. Susitraukia bei išsitempia kolageninės ir elastinės skaidulos. Žinoma, kai kurie riebalai stingsta net nedideliame šaltyje, todėl plona veido odą dengianti riebalų plėvelė sutrūkinėja. Vėl pažeidžiama odos apsauga! Beje, tokie kremai netinka ir makiažo apatiniam sluoksniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiemą reikėtų ieškoti tokio maitinamojo kremo, kurio pagrindą sudaro ne vanduo (aliejus vandenyje), o aliejus (vanduo aliejuje). Toks „riebesnis“ maitinamasis kremas sukuria apsauginę plėvelę odos paviršiuje ir neleidžia prarasti sukauptos odoje drėgmės.

Moderniose kosmetikos priemonėse naudojamas toks riebalų (aliejų) ir vandens derinys, kuris žemoje temperatūroje nestingsta, nepalieka odos paviršiuje matomos aliejinės plėvelės, neužkemša porų, ką labai dažnai padaro veido odos priežiūrai pasirinktas „bet koks“ grynas augalinis aliejus. Beje, išradingai parinktas augalinių eterinių aliejų derinys kremui suteikia ypatingų ne tik odą maitinančių, drėkinančių, jauninančių savybių, bet ir savitą natūralų kvapą, kuris gali veikti kaip aromaterapinė priemonė.

REKLAMA

Žiemą patartina rinktis kiek riebesnius maitinamuosius kremus, tačiau nereikėtų bijoti drėkinamųjų komponentų, esančių dieniniame kreme, ypač, jei didžiąją dienos dalį praleidžiate automobilyje ar šiltose patalpose. Reikėtų vengti lengvo, visai skystos konsistencijos, vandens pagrindu pagaminto kremo, kuris, itin greitai įsigerdamas į odą, staigiai, tačiau labai trumpam aprūpina odą drėgme, visai nepalikdamas apsauginės lipidinės plėvelės, todėl gauta drėgmė labai greitai prarandama, odos barjerinės savybės ne palaikomos, o išbalansuojamos; oda, nepaisant nuolatinio drėkinimo, dar labiau sausėja.

Kai išeinate į lauką, kremu pasitepkite mažiausiai prieš pusvalandį, kad kremas suspėtų įsigerti į gilesnius odos sluoksnius, susidarytų švelni apsauginė hidrolipidinė plėvelė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų