REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje viešintis Latvijos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Romualdas Ražukas tikisi, kad Lietuvos ir Latvijos Premjerai kartu spręs „Snoro“ ir „Latvijas Krajbanka“ problemą, nes „tai bendras reikalas, bendra nelaimė“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuotaikos šalyje, aišku, ne pačios geriausios, bet niekas nuo to negali būti apsaugotas“, - sakė jis ketvirtadienį spaudos konferencijoje Lietuvos Seime.

REKLAMA

Latvijos parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas nemano, kad bankų problemos galėtų pabloginti ar kaip nors paveikti abiejų šalių santykius. „Mes gerai žinome, kas tai yra bankų krizė“, - sakė R. Ražukas, prisimindamas „Parex“ banką.

Latvijos politikas neslėpė, kad žino, koks galėtų būti idealus Latvijai sprendimo dėl „Snoro“ variantas, tačiau pripažino, kad realiame gyvenime dažnai vyksta kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu būtų visai idealistiškai - taip, kaip pasakoje, tai Lietuvos Vyriausybė, Lietuvos valstybė prisiimtų visas garantijas dėl banko „Snoras“, ir padalinant į „gerąsias“ ir „blogąsias“ dalis „Latvijas Krajbanka“ kaip jo antrinė įmonė pakliūtų į tas „gerąsias“ dalis. Tai reikštų, kad Lietuva investuoja kažkokią pinigų sumą, kas būtų panaudota „Latvijas Krajbanka“ sanacijai. Bet tai truputėlį toks pasakos variantas, realiame gyvenime viskas vyksta kitaip“, - svarstė R. Ražukas.

Jis nebuvo kategoriškas ir santūriai vertino kai kurių Latvijos politikų žodžius, kad Lietuvos Vyriausybė turėtų į „Latvijas Krajbanka“ investuoti 100 mln. latų (beveik 500 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Latvijos Vyriausybė nėra dėl to apsisprendusi“, - sakė R. Ražukas.

Jis nesiėmė prognozuoti, ar Lietuva išties ranką ir padės „Latvijas Krajbanka“. „Vadovaudamasis savo nuojauta galiu pasakyti, kad faktiškai tai reikštų (...) milžiniškas problemas dabartinio biudžeto priėmime“, - svarstė R. Ražukas.

Latvijos politiko nuomone, ko gero, dabartiniu metu nerealu, kad Lietuva galėtų rasti biudžete kažkokias fantastiškas, absoliučiai neplanuotas sumas.

Bankas „Snoras“ valdo 67,9 proc. banko AS „Latvijas Krajbanka“ akcijų.

„Tuo atveju, jeigu Lietuvos Vyriausybė nuspręs atnaujinti banko SNORAS veiklą, Latvija tikisi atsakingų Lietuvos veiksmų atnaujinant ir „Latvijas Krajbanka“ veiklą, taip pat užtikrinant, kad klientų interesai nenukentės“, - yra pareiškęs Latvijos finansų ministras Andris Vilkas, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų