REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po savivaldos rinkimų daugiausia rinkėjų balsų Vilniuje laimėję liberaldemokratai tapo populiariausia šalies partija. Įkvėptas sėkmės R. Paksas savo interviu jau prabilo apie pergalę Seimo ir net prezidento rinkimuose, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip pastaruoju metu pasipylusią kritiką sieja su naujausiais sociologiniais tyrimais, rodančiais, kad jo vadovaujama partija yra viena populiariausių, Rolandas Paksas atsakė tai siejantis tiesiogiai.

REKLAMA

„Ir sociologiniai tyrimai, ir rinkimų į savivaldybes rezultatai situaciją daro panašią į tą, kuri buvo prieš trejus metus, prezidento apkaltos metu. Mano vadovaujamos partijos populiarumo didėjimą vykstant tokiai kampanijai prieš mus galima paaiškinti tik tuo, kad žmonės nebetiki nei tokiomis publikacijomis, nei reportažais. Žmonės atsirenka ir žino, kas yra kas“, - sakė R. Paksas.

Klausiamas, ar sociologinių tyrimų rezultatai patvirtina siekį laimėti artėjančius Seimo rinkimus, „Respublikos“ pašnekovas teigė žiūrintis „į visus pjūvius“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums yra svarbus ir savivaldybių lygmuo, o mūsų partijos rezultatai per pastaruosius rinkimus tai patvirtina. Mums taip pat bus svarbus parlamentinis lygmuo. Prezidentinis – taip pat. Esu įsitikinęs, kad esamai sistemai reikia priešpriešinti kitą sistemą ir žmones, kurie galėtų suvaldyti šiuos procesus.

Todėl dabar ir pasipylė – vienas iš Briuselio šaukia, kad reikia gelbėti Vilnių nuo paksistų. Kitas taip pat iš Briuselio šaukia apie politinę prostituciją. Kodėl jie taip rėkia? Todėl, kad jaučia, jog vaikinai prieš trejus metus yra prisidirbę, o istorijos ratas gali apsisukti atgal“, - sakė R. Paksas.

Į klausimą, kodėl kalba apie Seimo ir prezidentinį „lygmenį“, jei patekti į Seimą ar prezidentūrą neturįs šansų, nes ten reikėtų duoti priesaiką, liberalų demokratų lyderis atsakė: „Visiškai teisingai, tačiau į šiuos dalykus aš žiūriu ramiai ir su šypsena. Kai prieš trejus metus pasibaigė apkaltos procesas ir man teko pasitraukti iš prezidento posto, daugelis mane eilinį kartą buvo nurašę. Šiandien aš negalėčiau eiti pareigų, kur reikia duoti priesaiką. Bet taip yra tik šiandien, o mes pažiūrėsime, kaip bus rytoj. Aš taip kalbu su optimizmu“, - sakė R. Paksas „Respublikai“.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų