REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį aptarė griežtesnes sankcijas Iranui, tačiau prieš imdamiesi tolesnių veiksmų nusprendė palaukti iki kito savo susitikimo, kuris vyks gruodžio 1 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministrai per susitikimą Briuselyje taip pat atmetė galimybę dėl karinių veiksmų bent jau šiuo metu, nepaisydami praėjusią savaitę paskelbto Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) pranešimo, kuriame rašoma, kad Teheranas siekia suskurti branduolinę bombą.

REKLAMA

„Užsienio reikalų taryba tęs naujų ir sugriežtintų priemonių analizę ir per kitą susitikimą vėl grįš prie šio klausimo, atsižvelgdama į Irano veiksmus“, – teigė atstovas.

Jungtinės Valstijos ir Izraelis pasisakė už visas galimybes, padėsiančias sustabdyti Iraną nuo branduolinio arsenalo įsigijimo.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle teigė, jog „sankcijos ir jų sugriežtinimas yra neišvengiamas, jeigu Iranas ir toliau atsisakys bendradarbiauti su TATENA“.

REKLAMA
REKLAMA

„Iranas turi teisę naudoti branduolinę energetiką gyventojų tikslams, tačiau taip pat privalo atsisakyti visų branduolinių ginklų ir tai aiškiai parodyti tarptautinei bendruomenei“, – sakė G. Westerwelle.

Pasak jo, Vokietija nesvarsto apie karinį įsikišimą. „Mes nedalyvausime diskusijose dėl karinio įsikišimo (...). Tokia diskusija yra neproduktyvi“, – teigė G. Westerwelle.

Rusija ir Kinija atsisako palaikyti naujas sankcijas Iranui.

Taip pat skaitykite:

JAV ketina apginkluoti Irano kaimynes

Kinija: nėra priežasties atakuoti Iraną

JAV puolimo prieš Iraną atveju bijo nenumatytų pasekmių

Kaip įveikti JAV ir Izraelį: slaptas Irano ir Sirijos karinis planas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų