REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Argentina – antra pagal dydį šalis Pietų Amerikoje, garsėjanti tango šokiais, ūkio aruodais pampomis ir vyndaryste. Nors šalyje pagrinde vyrauja lygumos, vakarinėje dalyje stūkso Andų kalnai su aukščiausia Amerikoje Aconcagua viršūne.

REKLAMA
REKLAMA

Buenos Airės yra ta vieta, dėl kurios verta apsilankyti Argentinoje. Tai lotynų Amerikos sostinė, pasižyminti unikalia atmosfera, gyvūnija ir augmenija. Šiandien Buenos Airės miestas tapo industriniu, prekybiniu, kultūriniu ir finansiniu šalies centru, rašo tinklalapis touropia.com.

REKLAMA

Argentinoje siūlome aplankyti šias vietas:

10. Ibera pelkės

Ibera pelkės (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Ibera pelkės (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Ibera yra antras pagal dydį, po Brazilijos Pantanal pelkių, pelkynas. Šiame gamtos rezervate saugoma turtingiausia visos Argentinos fauna. Turistai, eidami pėstute arba jodami arkliu, turi galimybę iš arti pamatyti egzotinius paukščius, kaimanus, kapibaras, pampų elnius, beždžiones, vilkus, armadilas ir daugelį kitų gyvūnų.

REKLAMA
REKLAMA

9. Ušuaja

Usuaia (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Usuaia (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Ušuaja (Ushuaia) - tai labiausiai nutolęs į pietus pasaulio miestas, įsikūręs Ugnies Žemės saloje, prie Byglio kanalo. Pirmieji miesto gyventojai buvo misionieriai, vėliau čia buvo pastatyta pataisos kolonija, įkurta karinė jūrų bazė. Tačiau šiandien miestas, su daugybe restoranų, viešbučių bei kazino, yra gausiai turistų lankoma vieta bei garsėja turistiniais žygiais, slidinėjimo pramogomis ir kruizais į Antarktidą.

8. Mendoza vyno regionai

Mendozos vyndarių regionas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Mendozos vyndarių regionas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Argentinos vyndarystės centras Mendoza yra keli šimtai kilometrų nuo Čilės sostinės Santjago, atskirtos nuo Mendozos Andų kalnų ir aukščiausios jų viršūnės Aconcagua. Jei planuojate vykti į Mendozą, turėsite galimybę aplankyti didžiąsias vynuogynų plantacijas ir žinoma paragauti įvairių rūšių vyno. Nepamirštamų nuotykių galite patirti ir slidinėdami kaimyniniuose Anduose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Monte Fitz Roy

Monte Fitz Roy (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Monte Fitz Roy (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Monte Fitz Roy yra 3 375 aukščio kalnas Patagonijoje, Andų kalnuose. Būdami nežemiškos formos, kalnai pritraukia mases fotografų iš viso pasaulio. Pirmą kartą, 1952 metais, į šį kalną įkopė prancūzų alpinistai Lionel Terray ir Guido Magnone.

6. Byglio kanalas

Beaglo kanalas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Beaglo kanalas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Byglio kanalas (Beagle Channel) yra nedidelis sąsiauris pačiuose Pietų Amerikos pietuose, Ugnies Žemės salyne. Kanalas yra vienas iš trijų Pietų Amerikos laivybos centrų. Kiti du - Dreiko ir Magelano. Statūs kalnai, ledynai ir kriokliai sudaro natūralų kraštovaizdį, kurį apžiūrėti galite užsisakę kelionę laivu.

REKLAMA

5. Valdeso pusiasalis

Valdeso pusiasalis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Valdeso pusiasalis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Valdeso pusiasalis yra svarbus gamtos draustinis, kuriame saugoma unikali fauna ir geologija. Pusiasalio krantas yra gausiai apgyvendintas jūrų liūtų, ruonių ir - nuo spalio iki kovo - pingvinų. Į Valdeso pusiasalį traukia ir galimybė pamatyti ir net paliesti banginius. Banginiai lankosi pusiasalyje nuo birželio iki gruodžio mėnesio.

4. La Boca

La Boca (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)La Boca (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

La Boca - tai darbininkų ir menininkų rajonas Buenos Airėse bei populiari turistų lankoma vieta. Kvartale galite pasigėrėti spalvingais mažyčiais nameliais, pasivaikščioti žymiąja Caminito gatve, kur savo pasirodymus atlieka tango šokėjai ir kiti artistai. Taip pat galite apsilankyti La Ribera teatre, tango klubuose ir italų tavernose.

REKLAMA

3. Bariločė

Bariloche (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Bariloche (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

San Karlos de Bariločė arba tiesiog Bariločė (Bariloche) – tai miestas Anduose, garsėjantis šveicariška aplinka ir šokoladų parduotuvėmis. Bariločė yra apsupta kalnų ir ežerų, todėl čia puiki vieta tokioms veikloms kaip slidinėjimas, vandens pramogos, kelionės pėsčiomis ar kopimas į kalnus.

2. Perito Moreno ledynas

Perito Moreno ledynas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Perito Moreno ledynas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Vienas iš įspūdingiausių ir didžiausių pasaulyje ledynų, Perito Moreno ledynas, stūkso Patagonijoje, Ledynų (Los Glaciares) nacionaliniame parke, Argentinos Santa Kruso provincijoje. Dėl savo įspūdingo dydžio ir patogaus privažiavimo ledynas tapo viena lankomiausių turistų vietų. Kelionės valtimis - populiarus būdas apžiūrėti didžiąją dalį Perito Moreno ledyno bei nacionalinio parko vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Igvasu kriokliai

Iguazu kriokliai (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Iguazu kriokliai (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Įspūdingiausia ir daugiausiai lankytojų sulaukianti Argentinos vieta – Igvasu kriokliai, įsikūrę dviejų valstybių pasienyje. Juos galima pasiekti tiek keliaujant iš Argentinos, tiek ir iš Brazilijos. Vienas gražiausių, 82 metrų aukščio krioklys pavadintas Velnio Nasrais, kurį galima pasiekti pėsčiųjų taku arba traukiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų