REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Florida, dar žinoma kaip „Saulės valstija“, yra vienas pagrindinių turistų traukos centrų JAV. Floridoje galima daug ką aplankyti: krokodilų fermą, jūrų pasaulį, Disnėjaus pasaulį, Everglaido nacionalinį parką ir kt. Taigi, norėtume trumpai Jus supažindinti su svarbiausiomis lankytinomis vietomis ir įdomiausia veikla šioje valstijoje.

REKLAMA
REKLAMA

10. Amelijos sala

Ameliojos sala (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Ameliojos sala (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Amelijos sala, viena piečiausių jūros salų, sudarančių barjerinių salų grandinę, driekiasi iš Pietų Karolinos į Floridą. Įspūdingiausias čia Fernandina paplūdimys, kuriame stovi net 50 istorinių pastatų, gausu žavingų kavinių, užeigų bei unikalių nakvynės namų.

REKLAMA

9. Castillo de San Marcos

Castillo de San Marcos (nuotr. Balsas.lt)Castillo de San Marcos (nuotr. Balsas.lt)

Įsikūręs Floridos mieste Saint Augustine, Castillo de San Marcos mūras yra vienas seniausių Amerikos statinių. Šis nacionalinis monumentas - tvirtovė buvo pastatyta 1600 metais. Tvirtovės ilgaamžiškumą lėmė jos unikalus dizainas. Rombo formos pylimai kiekviename kampe buvo nuolat apšaudomi, o 14 pėdų storio sienos atlaikė bet kokius išpuolius. Saint Augustinas yra labai gražus miestas, skendintis romantiškoje atmosferoje ir perteikiantis senojo pasaulio žavesį. Dar jis žinomas kaip seniausia europiečių apsigyvenimo vieta Amerikoje.

REKLAMA
REKLAMA

8. Universal Orlando Resort

Universla Orlando Resort (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Universla Orlando Resort (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

„Universal Orlando“ yra antras pagal populiarumą po Disnėjaus pramogų parko. Kurortą sudaro du pramogų parkai: originalus „Universal Studios Florida“ pramogų parkas ir nuotykių sala - „Islands of Adventure“. Be teminio pramogų parko čia rasite ir naktinių klubų, ištisų restoranų kompleksų ir kitų pramogų.

7. Fort Lauderdeilas (Fort Lauderdale)

Fprt Launderdeilo paplūdimys (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Fort Launderdeilo paplūdimys (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Dažnai Fort Lauderdale vadinamas Amerikos Venecija dėl daugybės vandens kanalų supančių šį miestą. Jeigu nuolatos svajojate apie saulėtas dienas, įspūdingus paplūdimius, palmes, tai ši vieta kaip tik jums. Šis nuostabaus grožio stilingas miestas siūlo pramogauti ne tik paplūdimyje, bet ir pasinerti į miesto gyvenimą - aplankyti parduotuvių centrus, restoranus, naktinius klubus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Kenedžio kosminių skrydžių centras (Kennedy Space centre)

Kenedžio skrydžių centras (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Kenedžio skrydžių centras (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kenedžio kosminių skrydžių centras yra Džono F. Kenedžio kosminės erdvės skrydžių valdymo centras JAV, Floridoje, Kanaveralo kyšulyje. Joje yra erdvėlaivių Kontrolės Paleidimų Centras. Tai jau tapo populiaria Floridos turistų traukos vieta, kadangi centras siūlo aplankyti muziejus, raketų sodą bei rodo lankytojams istorinius filmus.

5. Wolt'o Disnėjaus pramogų parkas (Walt Disney World)

Walt Disney World (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Walt Disney World (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Šis pramogų parkas įsikūręs netoliese Orlando miesto ir yra populiariausias ir didžiausias visame pasaulyje. Veiklos čia atsiras ir vaikams, ir suaugusiems. Pramogų parke yra keturi terminalai (The Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios, ir Disney's Animal Kingdom), net trys vandens pramogų parkai, įvairiausių kavinių ir restoranų, parduotuvių, grožio ir sporto kompleksų, o golfo mėgėjai galės leisti laiką penkiuose puikiuose aikštynuose. Jei pasiseks, Disney's Animal Kingdom sektoriuje galite sutikti gorilų bandą, liūtus, žirafas ir kitus gyvūnus.

REKLAMA

4. Ki Vestas (Key West)

Key West (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Key West (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Ki Vestas – nedidelis kurortinis miestukas JAV, Floridos valstijoje, netoliese Havanos ir Majamio paplūdimių. Čia gerai išvystytas turizmas, per metus salą aplanko net 4 mln. turistų. Nors miestas buvo stipriai restauruotas, čia dvelkia septintuoju dešimtmečiu, jis išlaikė individualumo ir izoliacijos jausmą, nes yra šiek tiek atsiskyręs nuo visos likusios Floridos. Ki Veste galima aplankyti Ernersto Hemingvėjaus buvusius namus, švyturį ir kitas įspūdingas vietas.

REKLAMA

3. Evergleidsas (Everglade)

Evergleidsas (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Evergleidsas (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Floridos Evergleidsas - šlapių lygumų nacionalinis parkas, kur veisiasi daugybė retų augalų ir gyvūnų. Jis driekiasi nuo Okeechobee ežero iki Floridos įlankos. Čia yra neįtikėtinai unikali ekosistema - parke galite pamatyti nuo plaukiojančių krokodilų iki delfinų, lamentinų ar pilkųjų erelių. Gausybė pramogų tokių kaip turistiniai žygiai, plaukimas baidarėmis ar valtimis, stovyklavimas ir žvejyba čia sutraukia tūkstančius turistų.

2. South Beach

Pietinis paplūdimys (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Pietinis paplūdimys (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Saut Byčas vienas populiariausių ir turtingiausių Majamio regionų ir svarbiausia turistų lankytina vieta. Saut Bičas garsėja savo naktiniu gyvenimu, populiariais klubais ir restoranais. Šią vietą ypač mėgsta jaunimas. Saut Biče niekada nenutyla triukšmas, o linksmybės, atrodo, yra neatskiriama kasdienybės dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Florida Keys salos

Florida Keys salos (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Florida Keys salos (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Florida Keys yra 120 mylių ilgio tropinių salų grandinė, juosianti Floridos pusiasalį. Per visas salas eina vienas kelias arba kelias-tiltas. Visų įspūdingiausias tiltas yra „Seven Mile Bridge“, kuris jau tapo filmų „Greiti ir įsiutę 2“ ir „Melas vardan tiesos“ kai kurių scenų filmavimo aikštele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų