REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aviacijos specialistų rengimo centras „Baltic Aviation Academy" Vilniuje pristatė orlaivio ,,Airbus A320" realaus skrydžio treniruoklį. Įmonė tapo pirmuoju aviacijos specialistų rengimo centru Baltijos šalyse, kuriame bus galima atlikti praktinius ,,Airbus A320“ lėktuvo tipo pilotavimo mokymus.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad 0 tonų sveriantis realaus skrydžio treniruoklis 99 % tikslumu atitinka tikrą ,,Airbus" orlaivio kabiną. Treniruoklis yra skirtas praktiniams pilotų mokymams, kurių metu imituojamos avarinės orlaivio situacijos, pavyzdžiui, stipri audra, užgesęs ar užsidegęs lėktuvo variklis, neišsiskleidžianti lėktuvo važiuoklė.  Pamokos metu galima praktikuotis vykdyti skrydį realiame oro uoste – duomenų bazėje sukaupta virš 23000 pasaulio oro uostų. Atidarymo renginyje dalyvavo per 100 ,,Baltic Aviation Academy" partnerių ir klientų iš Baltijos šalių, Vakarų Europos, Rusijos, NVS, Indijos bei Japonijos, Vilniaus miesto meras A. Zuokas.

REKLAMA

,,Sprendimą lėmė auganti ,,Airbus" modelių paklausa Rusijos, NVS bei Rytų Europos rinkose. „Airbus A320“ simuliatoriaus pastatymas Vilniuje padės aviacijos specialistų rengimo centrui tapti regiono lyderiu. Pilotai iš aplinkinių valstybių galės praktikuotis ne tik Londone ar Briuselyje, bet ir atlikti Airbus praktinius mokymus kur kas arčiau esančiame Vilniuje. Jau turime 3 naujas sutartis su Rusijos ir NVS oro linijomis, kur itin pastebimas šių orlaivių kiekio augimas“,– pranešime cituojama ,,Baltic Aviation Academy“ generalinė direktorė Eglė Vaitkevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Baltic Aviation Academy" atstovų, įmonė operuoja septyniolikos orlaivių simuliatorių tinklu, tai yra antrasis simuliatorius centro patalpose Vilniuje. Iki šiol „Baltic Aviation Academy“ klientams ,,Airbus" mokymų paslaugas teikė per savo partnerius Didžiojoje Britanijoje. Perkėlus simuliatorių į Vilnių, tikimasi apie 25% „Airbus A320“ mokymo valandų padidėjimo per metus.

,,Airbus" simuliatorius Vilniuje įrengtas bendradarbiaujant su Kanados simuliatorių technologijų ir mokymų bendrove CAE, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų