REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį po pietų skaisčiai šviečiant saulei ir liūdint artimiesiems amžino poilsio išlydėta Stasio Šalkauskio gimnazijos moksleivė Neda Račkauskaitė. Septyniolikmetė šiaulietė smuiko melodija ir gausia baltų gėlių jūra išlydėta iš Švenčiausios Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčios laidojimo namų į Ginkūnų kapines.

REKLAMA
REKLAMA

Galėjo būti nužudyta iš keršto

Liepos 14-ąją iš Aukštabalio gatvėje esančių namų išėjusios, o vėliau nužudytos ir į gabalus supjaustytos Nedos Račkauskaitės tėvai daugiau nebeišvydo – nuspręsta kūną kremuoti. Vakar apie 14 valandą po Mišių gausus būrys gimnazistės artimųjų, pedagogų ir bendramokslių ją išlydėjo iš Švenčiausios Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčios laidojimo namų. Urną su  N. Račkauskaitės pelenais automobilyje padėjus jos tėvams ant kelių laidotuvių procesija išvyko į Ginkūnų kapines, kur gimnazistė buvo palaidota.

REKLAMA

Gimnazistės kūnas jos tėvams perduotas šią savaitę, nors pareigūnams mergaitės visų kūno dalių ir nepavyko rasti. „Jau nebesitikime rasti, nebeieškome. Operatyvinėmis priemonėmis paieška tęsiama, o procesinėmis – nebe“, – vakar „Šiaulių naujienoms“ teigė Šiaulių apygardos prokuratūros Tyrimo grupės vadovas Dainius Pažarauskas.

Šiuo metu tiriamos trys pagrindinės žmogžudystės versijos: ritualinis nusikaltimas, neatmetama, kad N. Račkauskaitė galėjo būti nužudyta iš keršto. Trečiosios versijos pareigūnai nelinkę atskleisti. Vienintelė, kaip nepagrįsta, atmesta meilės trikampio versija.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimas buvo planuotas, atskleisti motyvai

Pareigūnų surinkti nužudymo bylos duomenys rodo, kad nusikaltimas buvo tyčinis, galėjo būti planuotas mažiausiai keletą dienų.

Redakcijos žiniomis, pareigūnams jau yra žinomi ir nusikaltimo motyvai, bet jie procesiškai dar nepatvirtinti.

Vakar priimtos nutartys įtariamosioms: aštuoniolikmetei Viktorijai Vaitiekaitytei ir bendraamžei Viktorijai Lietuvninkaitei skirti stacionarinę teismo psichiatrijos ekspertizę. N. Račkauskaitės nužudymu įtariamoms tos pačios gimnazijos moksleivėms psichiatrinę ekspertizę turėtų atlikti Utenos   psichiatrinės ligoninės medikai. Šiuo metu sunkiu nusikaltimu įtariamos merginos laikomos Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš įtariamųjų parodymų pareigūnams nėra tiek naudos, kiek tikimasi. „Merginos dar nenuoširdžios“, – teigė D. Pažarauskas.

Trys gimnazistės – senos pažįstamos

N. Račkauskaitės artimieji jos pasigedo liepos 14-ąją. Mergaitei dingus be žinios paskelbta jos paieška. Apklausti gimnazistės artimieji, draugai, tarp jų - ir V. Vaitiekaitytė bei V. Lietuvninkaitė – bendramokslės, kurios su N. Račkauskaite buvo pažįstamos dar prieš joms visoms kartu ateinant mokytis į S. Šalkauskio gimnaziją. Netrukus V. Vaitiekaitytei bei V. Lietuvninkaitei pareikšti įtarimai žmogžudyste, o dar vienam jaunuoliui – įtarimai slėpus nusikaltimą. Pastarąjį teismas įpareigojo niekur neišvykti, o dvi kraupiu nusikaltimu įtariamos gimnazistės suimtos trims mėnesiams.

REKLAMA

N. Račkauskaitės kūno dalių iš pradžių ieškota net Aukštrakių sąvartyne. Pareigūnai šiukšles kapstė šakėmis, pasitelkti ir tarnybiniai šunys, bet gimnazistės kūno dalių paieškos ten buvo bergždžios. Šeštą dieną po mergaitės nužudymo maišuose sudėti jos palaiki rinkti tarp Liejyklos ir Aukštabalių gatvių esančioje laukymėje, netoli jos pačios namų.

Nustatyta, kad  į maišus sudėtos gimnazistės kūno dalys į minėtą laukymę atvežtos iš pietinės miesto dalies dviračiais. Kaip skelbė prokurorai, N. Račkauskaitė nužudyta viename iš pietinėje miesto dalyje esančių butų. Kaip įkalčiai, kuriais buvo supjaustytas gimnazistės kūnas, paimti peiliai.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų