REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar šiemet Tarptautinę kosminę stotį (TKS) aplankys privačios JAV bendrovės „SpaceX" krovininis kosminis laivas „Dragon“, pranešė „Space.com".

REKLAMA
REKLAMA

NASA daugkartinių erdvėlaivių „Space Shuttle" skrydžių į TKS estafetę „Dragon“ turėtų perimti lapkričio 30 dieną: būtent tada numatytas jo startas. O „SpaceX" konkurentė bendrovė „Orbital Science“ savąjį kosminį laivą į TKS planuoja paleisti po 3 mėnesių.

REKLAMA

Praėjusių metų gruodį „SpaceX" sėkmingai išbandė krovininį laivą „Dragon“, kurį į orbitą iškėlė jos pačios pagaminta raketa „Falcon 9". Šiuo metu bendrovė ruošiasi dar vienam „Dragon“ skrydžiui, numatytam lapkričio 30 d.  Iš viso „Dragon" bandymų programoje numatyta 12 bandomųjų skrydžių į kosmosą, tačiau šį rudenį kilsiantis laivas jau gabens TKS įgulai skirtą krovinį, sakoma pranešime.

Bendrovė „Orbital Science" pagal sutartį su NASA įsipareigojo už 1,9 mlrd. dolerių 8 kartus paleisti į kosmosą savo krovininį laivą „Cygnus“, kurį į orbitą kels raketa nešėja „Taurus 2". Pranešama, kad pirmasis „Cygnus“ skrydis į TKS planuojamas 2012 m. vasarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų