REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gausioje informacijoje iš Palangoje vykstančių dvyliktųjų „Omnitel 1000 km lenktynių“ daugiausia dėmesio skiriama pagrindiniams lenktynių herojams – sportininkams. Tačiau jų pastangos būtų bevaisės, jei ne didžiulės armijos trenerių, komandų vadovų, teisėjų ir pagaliau lenktynininkams talkinančių ir ypatingos svarbos pagalbą jiems teikiančių mechanikų pastangos.

REKLAMA
REKLAMA

Mechanikų bėgimo varžybos (nuotr. Organizatorių)Mechanikų bėgimo varžybos (nuotr. Valdo Čičinsko ir Gedmanto Kropio)

Tačiau šiame renginyje jau daugel metų yra lenktynės, po kurių ir mechanikai pasijunta čempionais ir kopia ant nugalėtojų pakylos. Tai tradicinės mechanikų 1000 metrų bėgimo varžybos, finišavusios nutilus motorų gausmui po surengtų dviejų treniruočių sesijos.

REKLAMA

Ne visi bėgimo varžybose dalyvaujančių komandų mechanikai prie starto linijos buvo tokie drąsus kaip komandų garažuose. Kiti juokavo, kad mesti atsakingą darbą juos paskatino tik plačiai anonsuotas  „Olialia mergaičių“ palaikymas, o nugalėtojui – ypatingos jų simpatijos.

 

Mechanikų bėgimo varžybos (nuotr. Organizatorių)Mechanikų bėgimo varžybos (nuotr. Valdo Čičinsko ir Gedmanto Kropio)

Nežinia, ar tokių pažadų paskatintas, tačiau ypatingą ryžtą ir pastangas nugalėti demonstravo paskui visam mechanikų karavanui rodžiusį kryptį lenktynių komentatorių Saulenį Pociūną pasileidęs „Autoprizmės Racing“ mechanikas Antanas Puidokas. Užimtos lyderio pozicijos Antanas niekam nebeužleido ir antrus metus paeiliui apgynė greičiaussiojo mechaniko titulą.

Antras finišavo „Auto ABC-SGR“ ekipos atstovas Arvydas Šimaitis, atkaklioje lygiaverčių varžovų kovoje pranokęs latvį, „VIPTUNING“ komandos mechaniką Rolandą Birgelį ir savo kolegą iš „Artas Racing-PBS“ Aurimą Kučinską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų