REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

07:02  val. Po vidurnakčio į įvykio vietą atvyko kriminalistai, ugniagesių mašinų ėmė mažėti.

07:02  val. Po vidurnakčio į įvykio vietą atvyko kriminalistai, ugniagesių mašinų ėmė mažėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadovas Viktoras Grabauskas apie 1 val. pranešė, kad tai buvo gerai padaryta galingo sprogmens imitacija. Pasak jo, tokio tipo sprogmuo primena naudojamus Afganistane, rašo Delfi.lt. Imitacija buvo padaryta taip, jog atrodė, kad tai – automobilis-bomba.

REKLAMA

23.40 val. Specialiosios pajėgos jau skirstosi. „Aro“ vadovas Viktoras Grabauskas sakė, jog sprogmuo yra  savadarbis ir labai galingas.

„Kol kas dirbame vienoje vietoje, apžiūrėtas visas pastatas, tačiau daugiau sprogmenų nerasta“ - sakė pareigūnas.

Specialistai išsiveš neutralizuotą sprogmenį.

23.20 val. „Aro" vadovas tikina, jog pavojus jau praeityje, bet vis dar dirbama prie sprogmens.

Tuo tarpu ugniagesių vadovas Remigijus Baniulis tikina, jog padėtis gerėja. Ugniagesiai rengiasi išnešti neutralizuotą sprogmenį. Jiems atvežta arbatos ir maisto.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas aiškinamės sprogmens kilmę ir jo rizikos faktorių“, - aiškino „Aro“ vadovas. Anot jo, apieškota jau pusė pastato.

22.50 val. Pareigūnai neutralizavo sprogmenį. Laukiama atomazgos. Ką tik išvyko Algirdas Matonis, Kriminalinės policijos biuro vadovas.

Į požeminę aikštelę išdrįso nueiti Vilniaus kriminalinės policijos vadovas Antonis Mikulskis, ugniagesių vadovas Remigijus Baniulis, Policijos departamento Generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

22.15 val. „Tai pirmas kartas istorijoje, kai pasitvirtina faktas apie padėta sprogmenį“, - pasakė R. Palaitis. Anot jo, sprogmuo padėtas automobilyje „Ford“. Kol kas tik išplėsta apsaugos zona, viešbučio „Radisson Blue“ klientai neevakuojami. Manoma, kad  jeigu sprogmuo sprogs, sprogimo banga nepalies pastato.Vis dar neaišku, ar sprogmuo tikras, ar imitacinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje budi dujų tarnyba, ugniagesiai, atvyko pastato valdytojas ir adminsitatorius, kuris patiekia vandenį sunkiai dirbantiems ir mėginantiems neutralizuoti sprogmenį „Aro“ pareigūnams.

22.05 val. Yra tikimybė, jog pastatas sprogs. Nepatvirtintais duomenimis, pastate rasti sprogmenys. Neaišku, ar jie yra tikri.

Pareigūnai paprašė papildomų pajėgų apieškant „Swedbanko“ pastatą. Į įvykio vietą atvyko Vidaus reikalų ministras R. Palaitis. Yra duomenų, jog pastate padėta sprogmenų.

Žmonės raginami pasitraukti kuo toliau nuo pastato.

21.15 val. Portalui Balsas.lt pavyko susisiekti su banko atstovais. Banko atstovas spaudai S. Abraškevičius teigė, kad pareigūnai vis dar tikrina pastatą bei automobilių stovėjimo aikštelę.

REKLAMA

„Pareigūnai dirba lėtai. Tai savaime suprantama“ - sakė atstovas. S. Abraškevičius, paklaustas, ar rytoj bankas dirbs, negalėjo tiksliai atsakyti.

„Kol kas nėra jokio sprendimo. Todėl bankas turėtų dirbti. Jei kartais situacija pasikeistų, visuomenę informuosime“ - teigė jis.

Paklaustas, ar iš banko nėra reikalaujama išpirka, atstovas spaudai nenorėjo konkretizuoti, kadangi „tai pareigūnų prerogatyva ir vyksta tyrimas“.

Pasidomėjus, ar banko darbuotojai ar vadovybė anksčiau negavo perspėjimų, S. Abraškevičius teigė, kad nieko panašaus nežino.

REKLAMA

„Vis dėlto, bankas yra finansinė institucija, todėl būna nepatenkintų žmonių“ - sakė banko atstovas, neatmesdamas galimybės, kad tai nepatenkinto kliento veiksmai.

20.40 val. Laiško autorius už tai, kad nesusprogdintų bombos, iš banko reikalauja 1 mln. eurų.

Šią informaciją paskelbė portalas delfi.lt

Policijos atstovai teigia, kad dėl pastato dydžio tariamo sprogmens paieška užtruko.

19.50 val. Manoma, kad prie banko paliktame automobilyje gali būti ir tikri sprogmenys. Neatmetama galimybė, kad tai nestabilaus asmens akcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19.05 val. Į įvykio vietą atvyko dujų avarinės tarnybos automobilis.

18. 15 val. Į banko patalpas atvyko „Aro“ išminuotojai, kurie, į „Swedbank“ patekę per požeminę perėją, automobilyje atrado daiktą, panašų į sprogmenį. Šiuo metu tikrinama, ar tai - ne muliažas.

Trečiadienį apie 16 val. 50 min. gautas anonimo pranešimas apie padėtą bombą sostinės Konstitucijos pr. 20A esančio banko „Swedbank“ požeminėje aikštelėje.

Visi banko darbuotojai buvo evakuoti, teritorija aptverta nuo praeivių. Ar pranešimas tikras, ar kažkieno piktas pokštas - kol kas neaišku.

REKLAMA

Banko atstovo spaudai Sauliaus Abraškevičiaus teigimu, buvo gautas pranešimas, kad požeminėje aikštelėje stovi automobilis, kuriame yra sprogmuo. „Mūsų saugos tarnybos darbuotojai patikrino aikštelę, nurodytos markės automobilis tikrai joje buvo, tad, nenorėdami rizikuoti darbuotojų saugumu, pradėjome evakuaciją. Ji buvo labai greita, nes darbo laikas jau ėjo į pabaigą, o ir policijos pareigūnai sureagavo žaibiškai.“

S. Ambraškevičius prasitarė, kad šį rytą keli bankai gavo neaiškius pranešimus apie galimus sprogmenis, bet informacija nebuvo konkreti ir jokių veiksmų dėl to nesiimta. Pašnekovas atsisakė įvardyti, kurie tai buvo bankai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų