REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sprendimas dėl rentos skyrimo Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlei Kristinai paaiškės tik po Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimo, trečiadienį pakartojo Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas siūlymą dėl rentos skyrimo Prezidento našlei K. Brazauskienei kreiptis į KT buvo atmetęs.

REKLAMA

Kiek vėliau grupė parlamentarų kreipėsi į KT, kad šis išaiškintų, ar rentos skyrimas Prezidento A. M. Brazausko našlei K. Brazauskienei neprieštarautų Konstitucijai. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas su 30 konservatorių frakcijos kolegų kreipėsi į KT paaiškinimo, ar Prezidento našlės renta priklauso ir ištekėjus už Prezidento, kuris jau neina pareigų.

Vyriausybė buvo išsakiusi nuomonę, jog rentos turėtų būti skiriamos, atsižvelgiant ne tik į pajamas, gaunamas iš darbo santykių, kaip yra šiuo metu, bet ir į visas pajamas.

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje atlikto tyrimo duomenimis, 49,1 proc. Lietuvos gyventojų manymu, K. Brazauskienei Prezidento našlės rentos nereikia, nes ji pakankamai turtinga. Lietuvos gyventojų įsitikinimu, rentas turi gauti tik labiausiai šaliai nusipelnę asmenys, o skiriant rentą turėtų būti atsižvelgta ne tik į asmens pajamas, bet ir į turimą turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų