REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad daugumai lietuvių vairuoti patinka. Pusei apklaustųjų vairuoti automobilį – malonumas. Vyrai vairuoja dažniau, nes tarp jų yra daugiau dirbančiųjų prie vairo, bet aktyviau vairuoja vis daugiau moterų.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusė apklaustųjų vairuoja iki 10 metų. Vidutiniškai lietuviai prie vairo praleidžia apie 5–10 val. per savaitę.

REKLAMA

Kaip teigia tyrimą atlikusios bendrovės „GfK CR Baltic“ Lietuvos padalinio vadovas Andrius Norkevičius, per apklausą paaiškėjo, kad beveik pusei vairuojančiųjų (47 proc.) vairuoti automobilį – malonumas. Tik šiek tiek mažiau – 43 proc. – pripažino, kad jiems tai įprasta kasdienė veikla. Ir vyrų, ir moterų atsakymai per daug nesiskyrė, be to, pirmuosius du teiginius rinkosi tie, kurių ir vairavimo patirtis yra didesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Tik 5 proc. visų apklausoje dalyvavusių žmonių pripažino, kad jiems vairuoti sunku, nes neturi pakankamai vairavimo įgūdžių. Šį atsakymą apklausoje dažniau rinkosi moterys. Net 10 proc. iš apklausoje dalyvavusių moterų pripažino, kad joms vairuoti sunku, nes neturi pakankamai vairavimo įgūdžių.

Kad vairuoti – kančia, nes nepatinka; arba sunku, nes nepatinka vairuojamas automobilis, atsakė vos 3 proc. vairuojančiųjų. Net penktadalis tų, kurie vairuoja tik iki 3 metų, vairuoti sunku, nes neturi pakankamai vairavimo įgūdžių, bet pusei jų vairuoti visgi yra malonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Norkevičius teigia, kad penktadalis apklausoje dalyvavusių respondentų prie vairo praleidžia 5–10 val. per savaitę. 15 proc. apklaustųjų prie vairo praleidžia 10–15 val., taip pat 14 proc. praleidžia 15 val. ir daugiau.

Rinkos tyrimų bendrovė „GfK CR Baltic“ tinklalapio Autoledi.lt užsakymu atliko apklausą internete. Apklausa, kurioje dalyvavo 1 304 žmonės, atlikta sausio mėn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų