REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba prieš pat rinkimus patvirtino beveik milijardą litų siekiantį šių metų sostinės biudžetą. Čia ne tik numatyta daugiausia lėšų skirti švietimui, bet ir įtvirtinta galimybė pasiskolinti iš bankų dar maždaug 200 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas biudžetas suplanuotas deficitinis. 200 milijonų dar reikės ir tai – pagrindinė blogybė“, - portalui balsas.lt pabrėžė opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos miesto taryboje vadovas Gediminas Rudžionis.

REKLAMA

Tarybos narys neslėpė nusivylimo: „Sunku pasakyt, kada jis bus geresnis“, - kalbėjo G. Rudžionis, vertindamas šiųmetį sostinės biudžetą.

Valdantieji džiūgauja, kad „Liūto dalis“ (apie 580 milijonų litų) atiteks švietimui, o G. Rudžionis sako, kad tai – daugiausia – tikslinės lėšos iš valstybės biudžeto. „Jų niekur kitur negali panaudoti, jos yra tikslinės ir nukreiptos konkrečiai iš valstybės,“ - aiškino tvarkietis.

REKLAMA
REKLAMA

Jam pritarė ir Tėvynės Sąjungos koalicijos partnerių – Socialdemokratų vicemeras Romas Adomavičius, pavydžiu pateikdamas perpus sumažintą finansavimą komunalinėms išlaidoms, būtent – gatvių apšvietimui.

Pašnekovas taip pat apgailestauja, kad biudžetas – deficitinis, o miestą ir toliau slegia didžiulės – 875 milijonų litų skolos. „Pernai, pirmą kartą mums pavyko tą skolą sumažinti 35-kiais milijonais. Iki tol skolos tik didėjo“, - kalbėjo R. Adomavičius.

Konservatorių meras Raimundas Alekna didžiuojasi, kad biudžetas – taupus ir nevadino jo praskolintu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jokių nerealių vizijų ir neįgyvendinamų projektų. Taupysime, kur tik įmanoma. Važiuoti atostogauti į pasaulio kurortus – kol kas dar anksti. Nors krizę jau pergyvenome, linksmintis ir švęsti dar anksti“, - kalbėjo R. Alekna.

Maždaug tiek pat, kiek savivaldybei šiemet leista pasiskolinti – 227.1 milijonai litų - į biudžetą įplauks iš Europos Sąjungos, tačiau ne visus juos pavyks įsisavinti, todėl žadama papildomais 10-čia milijonų kofinansuoti kitas sritis – sveikatos apsaugą bei švietimą.

Toliau bus parduodamas likęs turtas – iš privatizavimo fondo šiemet numatyta gauti beveik 20-mt milijonų. Beveik 28-ni milijonai litų skirti savivaldybės tarnautojų darbo užmokesčiui.

REKLAMA

Beveik milijardo - 987,9 milijonų litų – biudžete virš 114 milijonų litų numatoma skirti socialinių reikalų ir sveikatos sričiai, miesto komunalinio ūkio srities finansavimui atiteks 80 milijonų litų.

„Biudžetas – optimistinis ir, duok Dieve, kad jis būtų įvykdytas“, - linkėjo Tarybos narys G. Rudžions.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų