REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 5 dieną 9 val. 45 min. neprisistatęs vyriškis, paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą iš Gelvonų g. 39 esančio taksofono, pranešė apie Vilniuje veikiančio „Akropolio“  prekybos centre neva padėtą sprogmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos patruliai, operatyviai gavę informaciją, iš kurios vietos skambinta, prie taksofono sulaikė melagingą pranešimą perdavusį J. K. (gimusį 1983 m., nustatytas sunkus girtumo laipsnis) ir kartu su juo buvusį V. S. (gimusį 1981, nustatytas lengvas girtumo laipsnis).

REKLAMA

J. K. prisipažino tyčia iškvietęs specialiąsias tarnybas. Pirminiais duomenimis, vyriškis sakėsi norėjęs pajuokauti.

Policija primena, kad tokie „pajuokavimai“ lengvabūdiškai nusiteikusiems asmenims paprastai baigiasi liūdnai – jau keletą metų Vilniuje yra nustatomos visų žinomai melagingai specialiąsias tarnybas kviečiančių asmenų tapatybės ir jiems tenka atsakyti už savo poelgius, pakankamai brangiai kainuojančius šalies mokesčių mokėtojams ir eikvojančius finansavimo nepriteklių stipriai jaučiančios sostinės policijos resursus.

REKLAMA
REKLAMA

J. K. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d.

Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų